🇮🇷
📝 آیا دولت سیزدهم موفق بوده یا خیر؟!
🍃🌹🍃
❌ قسمت اول
🔻یکی از راهکارهای ارزیابی میزان موفقیت پیشرفت و پسرفت افراد؛ نهادها و دولتها در کشور در نظر گرفتن شرایط مقدورات، فرصت ها و تهدیدات آنها از قبل و در حین زمان ارزیابی است.
🔸با این وجود اگر بخواهیم با این روش عملکرد دولت سیزدهم را بررسی کنیم لازم است شرایط و وضعیت گذشته و حال کشور را بررسی نماییم.
🔹دولت سیزدهم در شرایطی مسئولیت دولت را برعهده گرفت که چهار سال دوم دولت تدبیر و امید با استقراض حدود ۲۰۰ هزار میلیارد تومان از بانک مرکزی و چاپ پول بدون پشتوانه اداره شده بود و میزان نقدینگی به ۴ میلیون میلیارد تومان و بودجه به ۴۸۰ هزار میلیارد و میزان بدهی به حدود ۶۸۰ هزار میلیارد تومان رسیده بود.
🔸این میزان نقدینگی به سان سیلی است که می توانست هر دولتی را به زمین بزند.
🔹در عین حال شروع دولت سیزدهم پس از مشخص شدن نتیجه انتخابات سال ۱۴۰۰ با افزایش بدون پشتوانه مالی نقدینگی کشور و حتی عدم توان در پرداخت حقوق کارمندان دولت همراه بود که این مسئله به معنای عمیق تر کردن دره عمیق مالی برای اقتصاد کشور و دولت بعدی بود.
در عین حال در اواخر دولت قبل میزان کشته های کرونا به ۷۰۰ نفر رسیده بود و عملاً دولت در اداره این بیماری به بحران رسیده بود و همچنین زیرساختهای اقتصادی به خصوص در زمینه هایی که نیازهای ضروری مردم تامین شود وجود نداشت.
🔸به دلیل نگاه صد درصدی در راه حل مشکلات کشور به دست بزرگترین دشمن کشور یعنی آمریکا و انصراف از راهکارهای داخلی و ظرفیت موجود، کشور دچار مشکلات اساسی شده بود به طوری که هر روز شاهد قطعی برق و گاز در کشور بودیم و کارشناسان و مسئولین معتقد بودند که این بحران شدید تر خواهد شد.
🔹در زمینه ذخیره اقلام ضروری، شرایط مردم به ۴ روز رسیده بود و بسیاری از مشکلات عدیده دیگری هم ایجاد شده و درحال گسترش بود که جهت جلوگیری از اطاله کلام از ذکر آنها خودداری میکنم.
🔸در واقع همه چیز برای سقوط اقتصادی کشور آماده بود و پیش بینی شده بود که به بن بست رسیدن دولت سیزدهم بصورت سریع بلکه فورا بعد از تحویل دولت اتفاق خواهد افتاد به طوری که آقای جهانگیری معاون اول دولت تدبیر و امید در جلسه دکتر رئیسی با وزرای دولت قبل با صراحت و جسارت خطاب به ایشان به طعنه گفتند ما حتی قادر نیستیم حقوق این ماه کارمندان دولت را پرداخت کنیم.
🔺حال پس از گذشت کمتر از دو سال از شروع دولت سیزدهم میبینیم اقدامات بسیار خوبی در جهت حل مشکلات مذکور انجام گرفته است که به مواردی از آن اشاره خواهد شد.
✍دکتر سیدجلال حسینی
🆔
@tamadonsazaneshargh