رئیس شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی خراسان رضوی:
اربعین اشتراک سیاسی جهانی را به ارمغان میآورد
حمیدرضا ترقی گفت: حرکت بیش از 20 میلیون نفر جمعیت مسلمان در راهپیمایی اربعین، مفاهمه و اشتراک سیاسی را به وجود میآورد، که این اشتراک سیاسی همان مبارزه با ظلم وستم علیه ظالمان کشورهای اسلامی به ویژه اسرائیل محسوب میشود.
حمیدرضا ترقی قائم مقام حزب مؤتلفه اسلامی و مسئول شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی خراسان رضوی، در گفتوگو با ایکنا از استان، در خصوص نقش پیادهروی اربعین در تحکیم روابط دو دولت ایران و عراق، اظهار کرد: واقعه اربعین که بیش از 100 سال میان این دو کشور ایران و عراق رواج داشته است و به عنوان یکی از وظایف دینی محسوب میشود، توانسته است عرضهای جغرافیایی این دو کشور را کمرنگ کند و میزان الفت و دوستی این دو ملت را علیرغم جنگ هشت ساله تحمیلی افزون کند و به ارمغان بیاورد.
وی ادامه داد: این میزان همبستگی و الفت بین دو کشور به قدری زیاد شده است که سربازان این دو کشور علیرغم هشت سال جنگ، حاضر هستند برای به وجود آمدن امنیت در کشور دیگری به همدیگر کمک کنند. این امر ریشه در ایدئولوژیک آنها دارد. زیرا بعد از روی کار آمدن یک دولت شیعی در عراق و همگرایی و همبستگی دو ملت ایران و عراق از لحاظ ایدئولوژیک و ساختار حکومتی، احترام و اعتقاد به ائمهاطهار(ع) بسیار پررنگ و مهم شمرده میشود.
اربعین؛ جلوهای از وحدت حکومت مهدوی
ترقی تصریح کرد: اربعین هرساله گسترش و عمق بیشتری پیدا میکند و توانسته است محور انسجام و وحدت میان این دو ملت باشد و جلوهای از وحدت حکومت مهدوی را به نمایش بگذارد. زیرا شیعیان اموال و هستی خود را در اختیار زوار اهل بیت قرار میدهند و تا این حد با یکدیگر محبت و اخوت برقرار میکنند. این فداکاری و رفعت فرهنگی عاطفی است که فقط در دوران حکومت مهدوی(عج) امکان رخ دادن آن وجود دارد. گرچه این مسئله هر روزه نیست، اما بازهم جلوهای از حکومت مهدوی(عج) را نشان میدهد.
قائم مقام حزب مؤتلفه اسلامی در خصوص وحدت میان مسلمانان، بیان کرد: این انسجام و یکدلی به تمامی جهان نشان میدهد که اگر منجی عالم بشریت ظهور کند، چه وحدتی میان مسلمانان حاکم میشود و اینگونه نسبت به همدیگر ایثار و فداکاری انجام میدهند. راهپیمایی اربعین که در غرب آسیا شکل گرفته است و با 15 کشور که نزدیکترین اعتقادات دینی را با هم دارند هرساله رخ میدهد، نشاندهنده عمیق بودن اشتراک میان این ملتها به ویژه ملت ایران و عراق است.
وی افزود: این پیوستگی تاریخی میان ایران و عراق از قبل از اسلام وجود داشته است و به طور طبیعی این راهپیمایی که امروزه در جهان رخ میدهد، میتواند پدیده مهمی در تعمیق این روابط و الفت در جهت تحقق نوین اسلامی محسوب شود.
هارمونی اندیشه شیعی برای نفوذ در دلها
ترقی با اشاره به اینکه اربعین پدیدهای در جهت کاهش نفوذ غرب در میان دولتهای اسلامی است، اظهار کرد: حرکت بیش از 20 میلیون نفر جمعیت مسلمان در این منطقه، مفاهمه و اشتراک سیاسی را به وجود میآورد، که این اشتراک سیاسی همان مبارزه با ظلم و ستم علیه ظالمان کشورهای اسلامی به ویژه اسرائیل محسوب میشود. حضور مردم در راهپیمایی اربعین همان نفی حضور آمریکا و صهیونیسم در جهان به شمار میرود.
قائم مقام حزب مؤتلفه اسلامی گفت: به وجود آورنده این حرکت شیعیان هستند. زیرا این مذهب در جهان اسلام بدون هیچگونه زور و دخالتی میتواند جمعیت کثیری را دورهم جمع کند و توسط خود مردم مدیریت و سامان پیدا کند. یعنی این واقعه نشاندهنده قدرت بسیج عمومی شیعه است که براساس تفکر و اندیشه خاص آنان شکل میگیرد و در دنیا هیچ نظری و مانندی ندارد. در هیچ نقطه از جهان چنین اجتماعی حول و محور ائمهاطهار(ع) وجود ندارد.
وی تشریح کرد: این امر بیانگر این است که اندیشه شیعه از هارمونی خاصی برای نفوذ در دلها برخوردار و ناشی از حقانیت دین اسلام و ائمه اطهار است. همچنین این حضور بیبدیل است، زیرا تنها مختص مسلمانان جهان نیست و حتی مسیحیان، زرتشتیان و بقیه فرقهها و مذاهب در این امر حضور مییابند و عرض ارادت انجام میدهند.
ترقی به بیان توصیههایی برای فعالان سیاسی پرداخت و اظهار کرد: در مرحله اول تمامی جریانهای سیاسی معتقد به امت اسلامی باید قدرت نرم شیعه و انقلاب اسلامی را قدر بدانند و هر روزه بر کیفیت کمیت آن اضافه کنند. در دومین مرحله تبیین ابعاد این پدیده و رفتارهایی که در طول مسیر پیادهروی بروز و ظهور پیدا میکند، امری بسیار مهم است. زیرا این رفتارها تجلی عشق به امام حسین(ع) و تبلور ظلمستیزی محسوب میشود، پس باید ابعاد آن برای تمامی جوامع تببین شود.