اندیشه روحالله و آرمان روحالله
▪️به مناسبت ایام شهادت آرمان علیوردی و روحالله عجمیان
⁉️چرا آرمان و روحالله شهید شدند؟ و آرمان و اندیشه روحالله چه بود؟
🔹دو سال پیش در اوج فتنه فواحش، آرمان علیوردی و روحالله عجمیان بهنحوی جانسوز شهید شدند. مسببین اصلی فتنه فواحش، سلبریتیها بودند. البته سلبریتی به معنی مشهور نیست. مشهور در زبان انگلیسی معادل famous است اما celebrity به معنای کسی است که همه چیز را فدای شهرت میکند و دارای یک سبک زندگی خاص است. و البته سلبریتی به معنای بازیگر نیز نیست؛ چه بسا بازیگرانی که سلبریتی نیستند و چه بسا آخوندها و مداحانی که سلبریتیاند. مکتب سلبریتیسم یعنی اصالت «دیدهشدن» به هر قیمتی. «دیدهشدن به هر قیمتی» ریشه در «دیدن به هر قیمتی» دارد. یعنی یکی از ریشهها و علل پدیده سلبریتیسم و شهوتِ دیدهشدن، شهوتِ دیدن است. برخی عبارات قرآنی نظیر «ملأ»، «مترفین»، و «منافقین» میتواند منطبق بر سلبریتیسم باشد. سلبریتی همان کسی است که ازمنظر قرآن، دینش را لهو و لعب قرار داده است.
🔹یکی از علل گستاخی اسرائیل و آمریکا در این یک سال بعد از طوفان الاقصی و این حجم وقاحت در ترور، پالسهای ضعفی بود که توسط سلبریتیها به جامعه غرب ارسال شد. لذا نهتنها خون آرمان علیوردی و روحالله عجمیان بلکه خدا میداند چقدر از خونهای مردم فلسطین و لبنان هم به گردن سلبریتیها خواهد بود که در این یکسال نهتنها برای فلسطین موضعی نگرفتند بلکه بعضاً منتقد دفاع از فلسطین بودند.
🔹درنقطه مقابل مکتب سلبریتیسم، مکتب شهادت قرار دارد. شهید تجسم هفت متعلق ایمان است و سلبریتی تجسم هفت متعلق کفر. شهید محصول تفقه وحیانی قرآن است و سلبریتی محصول تفکر فلسفی غرب. اساساً هدف همه این جنگها و گذشت روزگار و ایام را خداوند این میداند که چند تا شهید از بین ما انتخاب کند: وَتِلْكَ الْأَيَّامُ نُدَاوِلُهَا بَيْنَ النَّاسِ وَلِيَعْلَمَ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا وَيَتَّخِذَ مِنكُمْ شُهَدَاءَ ﴿آل عمران: ١٤٠﴾. شهرت لزوماً محمود نیست. اگرچه اگر هم باشد اصالت بر شهرت در آسمان است نه زمین. در مقابل شهرت، گمنامی قرار دارد. گمنامی یعنی کسی حقیقت ما را نشناسد نه اسم و فامیلمان را. مثلاً امام خمینی و رهبر انقلاب و حاج قاسم و شهید چمران و امثالهم همگی گمنام بودند زیرا اکثریت مردم صرفاً اسمی از آنها میدانند و حقیقت وجودشان چندان شناخته شده نیست.
🔹امثال سلبریتیها فقط از دور خوبند. هرچه نزدیکتر میشویم، تعفن زندگیشان بیشتر دیده میشود. حال اگر کسی سندروم پرستش سلبریتی داشته باشد، تعفن سلبریتیها او را بیشتر میگیرد و این شخص به جای اینکه از آن تعفن بیزار شود بدان عادت میکند و خودش هم دچار آن تعفن میشود. اما شهدا هرچه بدانها نزدیک میشویم خوبیشان را بیشتر میفهمیم.
🔹در این فضای دوقطبی قرآنی بین شهید و سلبریتی، آرمان و روحالله رفتند تا آرمان روحالله بماند. اما سؤال این بود که اندیشه روحالله و آرمان روحالله چه بود؟ حدوداً یازده ساله بودم که با امکانات بسیار کم آن سالها، دو جلد کتاب درباره اندیشه امام خمینی نوشتم و عنوانش را گذاشتم «اندیشه روحالله». ماحصل این کتاب و ماحصل اندیشه روحالله را در یک عبارت میتوان گفت: «اسلام ناب محمدی». آرمان روحالله نیز برگرفته از همین اندیشه روحالله است. آرمان روحالله آن است که ایشان در هفدهم فروردین 58 بیان کردند: «باید تابع قرآن شد. باید انسان قرآنی ساخت. ملتها باید صورت قرآنی شوند. باید از روی نقشه اسلام حرکت کرد.»
🔹هماکنون باید دوباره برگردیم و مولفههای اندیشه روحالله (یعنی اسلام ناب محمدی) را احیا کنیم تا به آرمان روحالله (یعنی قرآنیشدن جامعه) برسیم. لذا به جریان احیاگری و به محییالدینهایی نیاز داریم که دین را احیا کنند. کتابمان هم قرآن است. و البته قرآن کتابی ذوقی نیست بلکه کاملا علمی است و نظریههای قرآنی و مفاقیه آن کاملا پاسخگوی نیازهای بشریت هستند. اندیشکده تثبیت نیز رسالت خود را تبیین و گفتمانسازی این مفاقیه قرآنی میداند.
🔹اما درسی که از فتنه آن سال میگیریم این است که هرچه درمقابل شیاطین کوتاه بیاییم و به بهانه عدم ایجاد تنش، انفعال نشان دهیم، شیاطین جسورتر میشوند. درس آن فتنه، غیرتورزی است. اگر غیرتورزی نکنیم و حکم قتال و قصاص را اجرا نکنیم، حیات و زندگانی ما دچار چالش خواهد شد. درمقابل اسرائیل نیز تا دیر نشده باید دستور قرآن و سنت پیامبر و امر ولی فقیه و حکم عقل را اجرا کنیم و سریعاً قصاص و قتال را انجام دهیم وگرنه وقایعی رقم خواهد خورد که قابلجبران نیست. یاعلی
✍️ اندیشکده تثبیت| سید امیر حسینی
@tasbit1444