🔰 قهوه نایاب ایرانی
هرچند هیچ سند مکتوبی برای تاریخ ورود قهوه و گسترش مصرف آن در ایران وجود ندارد اما شواهدی بر حضور قهوه و مصارف دارویی آن در قرن ۱۶ میلادی در ایران وجود دارد.
پس از آن که آب به خوبی جوش آمد، به آن مقداری از گردی به نام قهوه (cahue) به میزان مناسب افزوده میشود و باز میگذارند بهخوبی بجوشد تا همهی تلخی ناگوار آن برود. و اگر به خوبی آماده نشود این تلخی همچنان در آن میماند. سپس این آب جوش را میگذارند تا اندازهای سرد شود که بشود داغی آن را تحمل کرد و آن را در ظرف چینی کوچکی میریزند و اندکاندک و جرعهجرعه آن را مینوشند. این آب دیگر رنگ و طعم آن گرد را به خود گرفته است و خود گرد را که اینک در ظرف تهنشین شده است نمیخورید.
هر که میخواهد این نوشیدنی خوشمزهتر شود میتواند همراه گرد قهوه، عسل و دارچین و میخک هم در ظرف آب جوش بریزد تا مزهی بهتری بدهد. حتی بی این مزهها و با همان گرد قهوهی تنها هم باز این نوشیدنی خوشمزه است و میگویند که فایدههای زیادی برای تندرستی دارد به ویژه برای گوارش و نیرومند کردن معده و پیشگیری از ترش کردن که همهی اینها چیزهای خوبی است. تنها میگویند که اگر پس از شام قهوه خورده شود کمی خواب را از سر میبرد. به همین خاطر کسانی که میخواهند شبها مطالعه کنند آن را مینوشند.
🆔
@Tasnim_teb