☃️ تدابیر فصل : 🔹افراد دارای مزاج سرد و تر باید در زمستان و شب‌ها در مصرف غذاهای سردی ‌بخش احتیاط کنند. 🔹در فصول سرد به ویژه زمستان، استفاده از غذاهای گرمی‌بخش مانند عسل، بادام و فندق به همراه غذاهای اصلی توصیه می‌گردد. بدیهی است مقدار این غذاها در هر فرد به تناسب مزاج وی باشد. 🔹در تمام فصول، به خصوص این فصل، پس از حمام، نباید به ‌طور ناگهانی در معرض هوای خارج قرار گرفت. 🔹خوابیدن در روز، بویژه در زمستان، باعث ایجاد بیماری‌های رطوبی و نزله می‌گردد. 🔹تباهی رنگ چهره، سستی بدن، احساس کسالت و کاهش اشتها از عوارض خواب روز است. 🔹در فصل زمستان بدن نیاز به غذای بیشتر و نیز مقدار بیشتری گوشت دارد ولی اگر زمستان، طبع زمستانی ندارد، یعنی گرم‌تر از حد مورد انتظار است، غذاها را باید به‌ اندازه مصرف کرد. 🔹تدبیر بدن‌های با مزاج معتدل در این فصل باید مایل به گرمی و خشكی باشد و از غذاهایی با خاصیت گرم ‌كنندگی استفاده شود. 🔹ورزش در زمستان از پیدایش و انباشت اخلاط بد در بدن جلوگیری می کند؛ 🔹پوشیدن پوشاک گرم چون جامه پشمین، پوستین، ابریشمی و پنبه‌ در این فصل مناسب است؛ زیرا این نوع جامه‌ ها بخار گرم بدن فرد را به خود گرفته و آن را در میان ذرات خود نگه می‌دارند و مانع از سرد گشتن بدن می‌گردند. 🔹بهتر است در این فصل از مکان‌های مرطوب دوری کنید، و كمی زیر آفتاب قدم بزنید و از انرژی خورشیدی بهره‌مند شوید 🔹در این فصل خوب است كه مصرف میوه‌های سرد و مرطوب (چون هندوانه، خیار و...)كم شود و بیشتر از میوه‌های گرم و میوه‌های خشك و خشكبار استفاده شود. 🔹در این فصل، باید از فصد و حجامت و... خودداری کرد، اما در زمان نیاز و با تشخیص طبیب، می‌توان این کارها را انجام داد. 💠 غذاهای مناسبت فصل زمستان : 🔹مصرف حلیم، كله‌پاچه، آب‌گوشت و... به اعتدال 🔹مواد گرم و خشكی كه برای تغذیه در این فصل مناسب هستند عبارتند از: انبه، فندق، پسته؛ بادام، پونه، ترب، تره، جعفری، خرما، خرمالو، دارچین، سیر و پیاز، مویز و... 👆🏻 مصرف هریک از این موارد رابطه مستقیم با مزاج افراد دارد و لازم است از زیاده‌روی در هرکدام از آنها دوری شود. 🌸🌸🌸🌸🌸 👌🏼 *اولین نمایندگی و فروشگاه طب اسلامی در استان فارس و بوشهر* 🌐 *لینک تلگرام و اینستاگرام شفاخانه_معصومین(ع)* @tebeaemeh 🌐 *لینک ایتا فروشگاه ولی عصر(عج) بوشهر* @teb120 🌐 *لینک واتساپ فروشگاه ولی عصر(عج)* https://chat.whatsapp.com/FYlJiYQLIL6BgfgREc1CP0