☃️ تدابیر فصل
#زمستان :
🔹افراد دارای مزاج سرد و تر باید در زمستان و شبها در مصرف غذاهای سردی بخش احتیاط کنند.
🔹در فصول سرد به ویژه زمستان، استفاده از غذاهای گرمیبخش
مانند عسل، بادام و فندق به همراه غذاهای اصلی توصیه میگردد.
بدیهی است مقدار این غذاها در هر فرد به تناسب مزاج وی باشد.
🔹در تمام فصول، به خصوص این فصل، پس از حمام، نباید به طور ناگهانی در معرض هوای خارج قرار گرفت.
🔹خوابیدن در روز، بویژه در زمستان، باعث ایجاد بیماریهای رطوبی
و نزله میگردد.
🔹تباهی رنگ چهره، سستی بدن، احساس کسالت و
کاهش اشتها از عوارض خواب روز است.
🔹در فصل زمستان بدن نیاز به غذای بیشتر و نیز مقدار بیشتری گوشت
دارد ولی اگر زمستان، طبع زمستانی ندارد، یعنی گرمتر از حد مورد
انتظار است، غذاها را باید به اندازه مصرف کرد.
🔹تدبیر بدنهای با مزاج معتدل در این فصل باید مایل به گرمی و خشكی باشد و از غذاهایی با خاصیت گرم كنندگی استفاده شود.
🔹ورزش در زمستان از پیدایش و انباشت اخلاط بد در بدن جلوگیری می کند؛
🔹پوشیدن پوشاک گرم چون جامه پشمین، پوستین، ابریشمی و پنبه در این فصل مناسب است؛ زیرا این نوع جامه ها بخار گرم بدن فرد
را به خود گرفته و آن را در میان ذرات خود نگه میدارند و مانع از سرد گشتن بدن میگردند.
🔹بهتر است در این فصل از مکانهای مرطوب دوری کنید، و كمی زیر آفتاب قدم بزنید و از انرژی خورشیدی بهرهمند شوید
🔹در این فصل خوب است كه
مصرف میوههای سرد و مرطوب (چون هندوانه، خیار و...)كم شود و بیشتر از میوههای گرم و میوههای خشك و خشكبار استفاده شود.
🔹در این فصل، باید از فصد و حجامت و... خودداری کرد، اما در زمان نیاز و با تشخیص طبیب، میتوان این کارها را انجام داد.
💠 غذاهای مناسبت فصل زمستان :
🔹مصرف حلیم، كلهپاچه، آبگوشت و... به اعتدال
🔹مواد گرم و خشكی كه برای تغذیه در این فصل مناسب هستند عبارتند از: انبه، فندق، پسته؛ بادام، پونه، ترب، تره، جعفری، خرما، خرمالو، دارچین، سیر و پیاز، مویز و...
👆🏻 مصرف هریک از این موارد رابطه مستقیم با مزاج افراد دارد و لازم است از زیادهروی در هرکدام از آنها دوری شود.
🌸🌸🌸🌸🌸
👌🏼 *اولین نمایندگی و فروشگاه طب اسلامی در استان فارس و بوشهر*
🌐 *لینک تلگرام و اینستاگرام شفاخانه_معصومین(ع)*
@tebeaemeh
🌐 *لینک ایتا فروشگاه ولی عصر(عج) بوشهر*
@teb120
🌐 *لینک واتساپ فروشگاه ولی عصر(عج)*
https://chat.whatsapp.com/FYlJiYQLIL6BgfgREc1CP0