مواد غذایی سودا زا : * قهوه ، نسکافه * کاکائو * بادمجان * عدس * گوشت گاو * سوسیس * کالباس * انواع فست فود(همبرگر ، پیتزا و...) * انواع غذاهای شور و نمک سود شده مانند ماهی دودی * انواع نوشابه های گازدار * انواع سس ها(سفید ، قرمز ، تند و...) * ادویه جات(انواع فلفل ، زنجبیل ، دارچین ، زیره ، هل ، آویشن ، کاری ، میخک ، جوزهندی...) * انواع خوراکی ها مانند چیپس و پفک و... * خوراکی های دارای مواد نگهدارنده مانند انواع کنسروها ، غذاهای آماده و... ۱-لازم به ذکر است که موز، خربزه، گردو و خرما، سیر و پیاز خام و ادویه‌جات به مقدار زیاد، به دلیل تحریک کنندگی سودا در بعضی افراد ایجاد بروز مشکلاتی می کنند پس در خوردن این مواد با وجود اینکه گرم هستند نباید افراط کرد. ۲-مواد غذایی که در شمال کشور کشت می شود به دلیل رطوبت هوای زیاد از درجه رطوبت بالاتری به نسبت همان مواد که در جنوب کشور کشت می شود برخوردار است. ۳-برنج ماده غذایی سردی می باشد ولی برنج ایرانی به نسبت انواع برنج های خارجی درجه سردی کمتری دارد . سردی برنج را می توان با انواع خورشت های گرم و تر و سبزی پلویی بهبود بخشید. ۴-تنها ادویه مجاز نمک و زردچوبه می باشد. اما به یاد داشته باشیم که زیاده روی در استفاده از این دو ادویه ممنوع می باشد. @teb_sayed_ya_seen