🌾 غلات کامل و اهمیت آنها
#غلات_کامل 👇🏻
دانههایی هستند که سبوس و جوانه آنها جدا نشده است. مانند: آرد سبوس دار، نان سنگک، بلغورگندم، بلغور جو دو سر، برنج قهوهای
#سبوس 👇🏻
پوسته خارجی و هضم نشدنی گندم، جو دوسر، برنج و سایر دانههای غلات است که از غنیترین منابع فیبر نامحلول محسوب میشود.
↩️ سبوس منبع بسیار خوبی از فیبر و ویتامینهایی نظیر: نیاسین، ریبوفلاوین، تیامین، فولات و املاحی نظیر: پتاسیم، فسفر، روی، آهن، منیزیم و سلنیوم است.
👌🏻 سبوس، غنی ترین منبع غذایی فیبر محسوب میشود.
⚠️ مشکلات ناشی از کمبود سبوس در نان:
در فرآیند سبوسگیری، قسمت عمده ریزمغذیها مانند ویتامینهای گروه ب، روی، منیزیم، آهن، کلسیم، پتاسیم، سلنیوم و ... به همراه سبوس از آرد گرفته میشود که در روند ایجاد بیماریهای مزمن از جمله: چاقی، دیابت، بیماریهای قلبی عروقی، پرفشاری خون، سرطان های دستگاه گوارش به ویژه روده بزرگ و … تأثیرگذار
@teb_sayed_ya_seen