✍️ استاد حسین خیراندیش: 1- استفاده از سرکه انگبین در غلبه اخلاط مختلف مفيد است. 2- غذاهای معتدل غذاهایی هستند که عمدتا خون ساز هستند.
✍️ ابو علي سينا: 1- کسی که از علم لذت نمی برد، اعتدال مزاج ندارد. 2- يخ را در آب حل نكنيد و نخوريد كه به اعصاب و مزاج سخت آسيب مي رساند.
✍️ حجت الاسلام محمدعلی محمدی يكتا: آب سیب برای همه مزاجها مناسب است.
✍️ دكتر مهدي فهيمي: 1- قرار گرفتن فردي با مزاج خشك در كنار فردي با مزاج تر، به اصلاح مزاج هر دو نفر كمك مي كند، اين تعادل و تكامل مي تواند به تولد فرزنداني با مزاج هاي معتدل منجر شود. 2- اگر از لحاظ مزاج، زن گرمتر از مرد باشد زن در تمام ابعاد زندگي حاكم خواهد بود.
✍️ توجه مهم: نظم و برنامه ريزي در همه كارها داشته باشيد يعني خوردن، آشاميدن، خوابيدن، مطالعه، تفريح، دستشويي رفتن و... بايد هر روز در يك زمان مشخص و ثابتي انجام گيرد. در مورد نظم و برنامه ريزي بهترين الگو، برنامه امام خميني(ره) مي باشد، یک بار از همسر امام، برنامه روزانه ایشان را پرسیدند ایشان در پاسخ گفته بود اگر برنامه یک روزشان را بگویم می توانید در 360 ضرب کنید.
✍️اعتدال مزاج با روزه: 1- بهترين روش تعديل تمامي مزاج ها روزه گرفتن است، زيرا روزه باعث تنظیم اخلاط بدن و حذف سموم و اخلاط زايد بدن می گردد. 2- پيامبر اكرم(ص) همیشه روز های دوشنبه و پنج شنبه را روزه می گرفت و می فرمود: در این دو روز اعمال انسان ها به پروردگار عرضه می شود.
✍️ تهیه و تنظیم: م. محمدی
.