❌ازباورهای غلط طبی که متاسفانه طرفداران زیادی هم درجامعه دارد اینست که مصرف زیاد ادویه نظیر دارچین و زنجبیل و فلفل برای مدت زمان زیاد، بدون عارضه سبب لاغری خواهد شد درصورتیکه اینگونه نیست و چون این مواد،درطب ایرانی جزءداروها محسوب میشوند،مصرف مداوم و زیاد آنهامیتواند سبب بروز بیماری گردد بایدتوجه داشت همانطور که از اسم ادویه (جمع مکسر دوا) برمی آیداز دیدگاه طب ایرانی این خوردنی ها جزءداروهامحسوب میشود و مدت تجویز و مقدار مصرف آنها باید توسط پزشک تجویز شود ومصرف زیاد یا طولانی مدت آن میتواند با عارضه همراه باشد این نکته را باید توجه داشت که از قدیم الایام اضافه نمودن ادویه به غذاها علاوه بربهبود طعم آن درنقش اصلاح کننده (مصلح غذا) استفاده میشده ولی اینکه خواسته باشیم مقدار زیادی از آن را مصرف نماییم در هیچ یک از منابع طب ذکر نشده است . نکته دیگر اینکه مصرف زیاد ادویه گرم و خشک مخصوصا درافراد با مزاج گرم سبب بروز مشکلاتی نظیر خارش وخشکی پوست بدن،سوزش ادرار، بواسیر وحتی خونریزی در افراد مستعد گردد. البته مصرف کم ادویه درافرادبا مزاج سردوتر میتواند درکاهش رطوبت این افراد کمک کننده باشد ولی باید تحت نظارت پزشک معالج صورت پذیرد ❌ازدیگرباورهای غلط طبی که درجامعه رواج دارد اینست که گمان میکنند مصرف مصلحات همراه با غذاها باعث تغییرکامل مزاج آن ماده غذایی میشود درصورتیکه اینگونه نیست و مصلحات تنها نقش اصلاح کننده و کاهش دهنده عوارض آن ماده غذایی را دارد 🔸 مصلح یک خوردنی درحقیقت باعث میشود که فرد مصرف کننده بیشترین بهره رااز آن ماده غذایی برده و کمترین ضرر را از آن ببرد ودرحقیقت مصلح یک خوراکی می‌تواند اثربخشی آن را بهبود بخشدو در بین مردم نیز مصلح تعدیل کننده گرمی،سردی ،تری و خشکی خوردنی‌هاشناخته شده ولی درحقیقت مفهوم آن بالاتر از اینهابوده چون در بعضی موارد،مصلح غذا باآن هم مزاج ست ؛ ولی یک باورنادرست هم درباره مصلح‌هااینست مثلاً خیلی‌ها گمان‌ می‌کنندبا استفاده از مصلح مزاج آن خوردنی کاملا تغییر میکندو مثلا اگر بیمار مبتلا به سومزاج سردوتر( بلغمی) غذای سردوتر را با مصلح بخورد کاملاً از زیان بلغم در امان خواهد بود! 🔹 نکته دیگر اینکه خوردن غذا با مصلح موجب نمی‌شود که مزاج یک خوراکی، کاملاً تغییرکندمثلا سردی و تری لبنیاتی نظیردوغ وماست با افزودن نعناع،زیره ،زنیان،پونه وآویشن قابل اصلاح است ولی هیچ‌کدام از این مصلح‌ها باعث نمی‌شوند که ماست مزاجی گرم پیداکندیا ماده بلغمی در بدن ساخته نشود.‌ ازین رو کسی که دچار دردمفصل ناشی از سردی و رطوبت است حداقل برای مدت درمان ، نباید لبنیاتی نظیر دوغ و ماست راچه با مصلح و چه بدون مصلح مصرف نکند به هرحال مصلح ، ماده غذایی را اصلاح میکند ولی قرار نیست کیفیت آن ماده خوراکی را کاملا عوض کندوبایدهرفرد با شناخت درست از مزاج خودمواد غذایی مصرفی خود را اصلاح کند نشر: خبرگزاری طبنا