✍️ پخت نان جو در قابلمه درب دار: 1- تهیه نان روی گاز جایگزین مناسبی برای استفاده از فر است. پخت روی اجاق گاز می تواند باعث صرفه جویی در مصرف انرژی نیز باشد. 2- قابلمه هر چه بزرگتر و وزن قابلمه بیشتر باشد بهتر است، قابلمه با جنس سبک‌تری باعث می شود کف نان کمی سوخته شود. 3- شعله پخش کن را در قسمت پایین و وسط قابلمه قرار دهید. اینکار باعث می شود تا ماهیتابه را مستقیماً روی حرارت قرار ندهید و در نتیجه از سوختگی کف نان جلوگیری کنید. 4- مهم است که درب قابلمه محکم باشد تا هرچه بیشتر حرارت و گرما در داخل قابلمه حبس شود. 5- تمام قسمت های داخل ماهیتابه را با آرد بپوشانید. ✍️ طرز تهیه مایه خمیر طبیعی: 1- به میزان مساوی از آرد و آب را در یک کاسه با هم مخلوط کنید. می‌توانید با یک‌چهارم پیمانه از هر کدام شروع کنید. آن‌ها را خوب هم بزنید. آب آنزیم آمیلاز را فعال می‌کند؛ این آنزیم نشاسته را به قند ساده تبدیل خواهد کرد تا باکتری‌ها و مخمرها بتوانند آن را بخورند. 2- روی کاسه را با یک حوله به صورت شل و آزاد یپوشانید و ظرف را روی پیشخان یا کابینت در دمای اتاق قرار دهید. نگه داشتن ترکیب در محیطی که اندکی گرم است باعث می‌شود فرآیند رشد و تکثیر قارچ‌ها و باکتری‌ها در خمیر سریع‌تر شود؛ ولی دمای محیط نباید خیلی گرم باشد. 3- دو بار در روز، یک بار صبح و یک بار عصر به ظرف سر بزنید و یک یا دو قاشق غذاخوری آرد و آب به طور مساوی به آن اضافه کنید. با این کار شما به مخمرهای خودتان غذا می‌دهید. بعد از ۳ الی ۵ روز، مایه خمیر شما شروع به حباب زدن می‌کند که نشانه‌ی خوبی است. چیزی که باعث پف کردن نان می‌شود در واقع همین گازها هستند. بعد از روز پنجم مایه خمیر شما باید حدود ۲ برابر حجم اولیه بزرگ و آماده‌ی استفاده شده باشد. یکی از راه‌های مطمئن شدن از آمادگی خمیر مایه، انداختن کمی از آن داخل یک لیوان آب است. اگر خمیر روی سطح آب ایستاد یعنی آماده‌ی استفاده است. 4- اگر از تمام خمیر ترش استفاده نمی‌کنید، می توانید آن را درون ظرف دربسته ریخته و درون فریزر بگذارید. ✍️ خيانتي آشكار در ايران: 1- انگلستان به رضا شاه فرمان داد نان را بدون سبوس بدهید كه نامه اش هنور است. 2- در ايران به بهانه غني سازي آرد، قرص هاي شيميايي زير را وارد آرد مي كنند و بخاطر همين ایران رتبه اول برخي سرطانها را در جهان دارد. از جمله قرص هاي شيميايي: سديم كلرايد- اسيد فوليك- آلفا آميلاز- ليپاز- پروتئاز- آهن- ويتامين د- گلوكز اكسيداز- همي سلولاز- زايلاناز و... 3- برخي عوارض اين قرص هاي شيميايي: خستگي، عصبانيت، افسردگي، اضطراب، سردرد، افزايش فشارخون، يبوست، پرخوابي، حساسيت، كهير، خارش، تب، ضعف عضلات، ضربان قلب، ايست قلبي، اسهال، كمردرد، تورم مفاصل، درد مفاصل، افزايش گرسنگي، عطش، گرفتگي صدا، تنگي نفس، استفراغ، دل درد، مشكلات گوارش، زخم معده، ادرار زياد، لكنت زبان، احساس گرما، چربي پوست، تشنج، تاري ديد و... ✍️ عوارض ۵۶ ماده سمی در آرد ایران: 1- آسکوربات پتاسیم(عوارض: آسیب به کلیه، نارسایی کلیه، رسوب آهن در رگها، سکته قلبی) 2- پروپیونات کلسیم(عوارض: دیابت، اوتیسم، زخم معده شدید، عدم تمرکز، زودرنجی، بی قراری، اختلال در خواب) 3- سم فسفین موجود در قرص برنحج و آفت کشها(نابودی بافت ها بدن، حمله قلبی، ایست قلبی، تخریب ریه، تنگی نفس، اِدم ریوی، تخریب دستگاه گوارش، افت فشار خون، یرقان، بزرگ شدن کبد و طحال، انسداد روده) 4- استات کلسیم(خستگی مداوم، یبوست، آسیب کلیه ها، افرایش کلسیم، تشنگی، تهوع، استفراغ، افزایش ادرار، کمبود انرژی، ضعف ماهیچه ها، درد استخوان) 5- فسفات سدیم آلومینیوم(حمله قلبی، مرگ ناگهانی، اختلالات عصبی، کمخونی، مشکلات استخوانی، یبوست، تخریب مغز، کاهش یا از دست دادن حافظه، دیوانگی، آلزایمر) 6- اسید سوربیک(حساسیت پوستی، کهیر، خارش مداوم، سوزش پوست، آبریزش چشم، آبریزش بینی) 7- آسکوربات سدیم(کمبود انرژی، اسهال، تهوع، استفراغ، اسپاسم شکمی، سوزش سردل) و... . .