@Teb_Sayed_ya_seen https://t.me/teb_sayed_ya_seen #تکـــــــــــــــــاور_جنگ_نرم:
#غمز
❗️این مطلب بسیار بسیار مهم است. لطفا همه بخوانند❗️
📜متن روایت: لَوْ کَانَ شَیْ ءٌ یَزِیدُ فِی الْبَدَنِ لَکَانَ الْغَمْزُ یَزِیدُ...وَ لَوْ غُمِزَ الْمَیِّتُ فَعَاشَ لَمَا أَنْکَرْتُ ذَلِکَ!
📝ترجمه روایت: امام رضا علیه السلام فرمود: «اگر یک چیز باشد که بر بدن بیفزاید قطعا آن غمز است که میافزاید...و اگر مرده غمز شود و زنده گردد هرگز آن را انکار نمیکنم!»
منبع:
📚بحارالانوار/ج ۵۹/ص ۲۶۱
✍در این روایت دو خاصیت مهم برای غمز گفته شده: یکی زیاد کردن بدن که همان رشد اعضای بدن است. و دوم زنده کردن مرده! شاید این عبارت اشاره به همان شوک دستی قلب باشد و البته بعید نیست مراد از آن، غمز کل بدن و یا کف دست و پا باشد. به هرحال غمز، چیزی است که روح را به عضو بر میگرداند و موجب فعالیت مجدد آن میشود. پس میتوان از غمز برای به کار انداختن اعضایی از بدن که از کار افتادهاند و یا فلج شدهاند استفاده کرد. حتی اعضای درونی بدن را با غمزِ موضع بیرونی آن میتوان احیا کرد.
❓ولی حقیقت غمز چیست و باید چگونه انجام شود؟
🔍باتوجه به تحقیقاتی که در روایات و استعمالات ائمه علیهم السلام از واژهی غمز کردیم، به این نتیجه رسیدیم که به مطلق «فشار» غمز میگویند چه با حرکت دست و به همراه مالش باشد که امروزه به آن «ماساژ» میگویند و چه بدون حرکت دست باشد. هرکدام از این دو کار، مصداق غمز هستند. ولی رکن اصلی غمز، «فشار» است. پس ماساژهایی که بدون فشار یا با فشار خیلی کم انجام میشود غمز نیستند.
نحوهی انجام غمز شکل خاصی ندارد و میتوانید از انواع مختلف ماساژ به عنوان غمز استفاده کنید. منتها دقت کنید که رکن اصلی غمز یعنی «فشار» حتما انجام شود وگرنه مصداق غمز نیست.
✳️نکته مهم: مکانیسم اصلی غمز، تقویت خون رسانی است. بنابر روایات، روح یک حقیقت جسمانی است و مَرکَب آن خون است و به هرجایی از بدن که خون نرسد، آن عضو بیحس میشود و میمیرد، چون روح به آن نمیرسد. و این روح است که موجب حیات و نشاط و رشد بدن میشود. پس اگر به حلول روح در یک عضوی خللی وارد شود به همان مقدار، آن عضو از کار میافتد. مثلا خواب رفتگی دست و پا بر همین اساس دو علت دارد: ۱-کم خونی. که به علت مقدار کم خون، روح به قدر کافی در تمام دست یا پا حلول نمیکند ۲-غلظت خون. که باعث کندی حرکت خون میشود و روح جریان صحیح ندارد.
پس علت اینکه غمز، عضو را زنده میکند و افزایش میدهد این است که با تحریک خون، موجب تقویت خون رسانی و در نتیجه موجب جریان قوی روح در آن عضو میشود. بنابراین اگر کسی دچار کم خونی یا گرفتگی عروق یا غلظت خون است باید همزمان با غمز، این مشکلات را هم برطرف کند.
💠مطلب بسیار مهم این است که متاسفانه در تجویزات، از این دستور غفلت میشود در حالی که قوی ترین درمان برای رشد اعضای بدن و احیای مجدد آن است تا جایی که حضرت میفرمایند: اگر مرده را زنده کند انکار نمیکنم. پس میتوان برای معده، کلیه، کبد، قلب و هر عضو درونی و بیرونی بدن که از کار افتاده یا رشد نکرده، غمز را تجویز کرد و نحوهی انجام آن برای هر مورد بر حسب تجربه است.