🌿🍃🍃🌿🍃🍃🌿🍃🍃🌿 🍃🍃نعناع : به فتح اول وسکون ثای مثلثه کفتارنراست والف وعین مهمله وآن رانعنع به حذف الف نیز گویند . 🍃به یونانی : ⬅️مشی 🍃وبه سریانی :⬅️ حثرما 🍃وبه فارسی:⬅️ هزارپا وپودینه 🍃وبه شیرازی :⬅️راقوته گویند 🍃🍃گیلانی نوشته ✍که این گیاه ازبقول است که جهت تقویت هضم  میخوردند وآن درافعال وطبیعت خودشبیه به دوگیاه است . 🍃🍃یکی فودنج(پونه)ولهذافودنج رانیزنعناع نامند 🍃🍃ودوم تمام ولهذا نمام مستحیل به نعناع میشود وآن مخالف فودنج به دوامر است یکی آنکه درقوت قوی ترازآن است . 🍃🍃وبدین جهت فودنج نهری است مساوی نعناع بری است اعنی بدین سبب مساوی آن درافعال تابع حرارت مثل تحلیل ریاح ونشف(جذب) ریاح وتسخین(گرم کردن) معده 🍃🍃ومانند آن وبدین سبب قوی ترازآن قویترازآن درافعال تابع پیوست است 🍃🍃دوم آنکه فودنج خالی ازرطوبات فضلیه است. 🍃🍃فلهداآن خشک ترازنعناع است وجلای (پاک کننده )معده ازرطوبات فضلیه کند . 🍃🍃وبغدادی گفته :✍✍ که نعناع معروف است . ✅وگویا که آن فودنج بستانی است با آنکه شک نیست دراینکه فودنج راچون ازانهار وصحراهانقل کنند. 🍃🍃ودربستان ها بکارند وادامت بدان آب نمایند دریک سال یادردوسال نعناع گردد 🍃🍃وگویند✍ که این نبات دوقسم است⬅️ بری وبستانی برگ بری با زغب(پرز) وکوچکترودربوی آن چیزی ازکراهت ✅وزهومت(بوی بد)برای خوردن درحالت صحت کمترصلاحیت داردوبستانی معتدل درسبزی ✅وبرگ آن درملاست (نرم شدن )زیاده تروشبیه به برگ فودنج جبلی مگرآن سبز مایل به سیاهی است. @teb_sayed_ya_seen ✅ ومستعمل ازآن برگ وشاخه های آن است وآن خوشبو ودرتوابل داخل میشودومعتدل الطبع است . 🍃🍃وبهترین آن⬅️ تازه بستانی است وهمچنین درسایه خشک کرده ودرآن لطافتی است که درغیرآن یافته نمیشود . 🍃🍃چنانچه گیلانی نوشته✍ که چون اراده خشک کردن آن باشد درسایه خشک نمایند که آن حفظ عطریت وبقای قوت اونماید . 🍃🍃ودرنعناع لطف قوی است که مثل آن درنبات مشارک آن نیست . @teb_sayed_ya_seen ✅بالجمله مزاج آن⏪ به قول شیخ📚 گرم وخشک دردوم وخشکی آن بیشترازگرمی آن . ✅وگویند✍گرمی آن زیاده تراست ودرطعم حدت است. ✅وگویند ✍گرم وخشک درسوم ✅ونزد بعضی گرم ودرسوم وخشک دراول است ونزد بعضی گرم درسوم وخشک دراول . ✅وبه قولی ✍گرم درآخراول وخشک دراول وگرمی آن کمتر از گرمی فوتنج نهری است وهمچنین خشکی آن بسیارنفخ دارد. ✅وگویند✍ که درجمیع افعال قوی تر ازپودینه وبا قوت مسخنه ومفرح ومقوی دل ❤️ومرقق(رقیق کننده) است.