🌿🍃🍃🌿🍃🍃🌿🍃🍃🌿
#نعناع
🍃🍃نعناع : به فتح اول وسکون ثای مثلثه کفتارنراست والف وعین مهمله وآن رانعنع به حذف الف نیز گویند .
🍃به یونانی : ⬅️مشی
🍃وبه سریانی :⬅️ حثرما
🍃وبه فارسی:⬅️ هزارپا وپودینه
🍃وبه شیرازی :⬅️راقوته گویند
🍃🍃گیلانی نوشته ✍که این گیاه ازبقول است که جهت تقویت هضم میخوردند وآن درافعال وطبیعت خودشبیه به دوگیاه است .
🍃🍃یکی فودنج(پونه)ولهذافودنج رانیزنعناع نامند
🍃🍃ودوم تمام ولهذا نمام مستحیل به نعناع میشود وآن مخالف فودنج به دوامر است یکی آنکه درقوت قوی ترازآن است .
🍃🍃وبدین جهت فودنج نهری است مساوی نعناع بری است اعنی بدین سبب مساوی آن درافعال تابع حرارت مثل تحلیل ریاح ونشف(جذب) ریاح وتسخین(گرم کردن) معده
🍃🍃ومانند آن وبدین سبب قوی ترازآن قویترازآن درافعال تابع پیوست است
🍃🍃دوم آنکه فودنج خالی ازرطوبات فضلیه است.
🍃🍃فلهداآن خشک ترازنعناع است وجلای (پاک کننده )معده ازرطوبات فضلیه کند .
🍃🍃وبغدادی گفته :✍✍ که نعناع معروف است .
✅وگویا که آن فودنج بستانی است با آنکه شک نیست دراینکه فودنج راچون ازانهار وصحراهانقل کنند.
🍃🍃ودربستان ها بکارند وادامت بدان آب نمایند دریک سال یادردوسال نعناع گردد
🍃🍃وگویند✍ که این نبات دوقسم است⬅️ بری وبستانی برگ بری با زغب(پرز) وکوچکترودربوی آن چیزی ازکراهت
✅وزهومت(بوی بد)برای خوردن درحالت صحت کمترصلاحیت داردوبستانی معتدل درسبزی
✅وبرگ آن درملاست (نرم شدن )زیاده تروشبیه به برگ فودنج جبلی مگرآن سبز مایل به سیاهی است.
@teb_sayed_ya_seen
✅ ومستعمل ازآن برگ وشاخه های آن است وآن خوشبو ودرتوابل داخل میشودومعتدل الطبع است .
🍃🍃وبهترین آن⬅️ تازه بستانی است وهمچنین درسایه خشک کرده ودرآن لطافتی است که درغیرآن یافته نمیشود .
🍃🍃چنانچه گیلانی نوشته✍ که چون اراده خشک کردن آن باشد درسایه خشک نمایند که آن حفظ عطریت وبقای قوت اونماید .
🍃🍃ودرنعناع لطف قوی است که مثل آن درنبات مشارک آن نیست .
@teb_sayed_ya_seen
✅بالجمله مزاج آن⏪ به قول شیخ📚 گرم وخشک دردوم وخشکی آن بیشترازگرمی آن .
✅وگویند✍گرمی آن زیاده تراست ودرطعم حدت است.
✅وگویند ✍گرم وخشک درسوم
✅ونزد بعضی گرم ودرسوم وخشک دراول است ونزد بعضی گرم درسوم وخشک دراول .
✅وبه قولی ✍گرم درآخراول وخشک دراول وگرمی آن کمتر از گرمی فوتنج نهری است وهمچنین خشکی آن بسیارنفخ دارد.
✅وگویند✍ که درجمیع افعال قوی تر ازپودینه وبا قوت مسخنه ومفرح ومقوی دل ❤️ومرقق(رقیق کننده) است.