تدابیر ماه رمضان:
خوردن سحری مستحب مؤکد است و غفلت از آن جایز نیست حتی اگر کسی روزه نمی گیرد سحر ماه رمضان بیدار باشد برکات زیادی دارد.
1. خوردن 1 قاشق مرباخوری سویق عدس در سحری برای رفع عطش و حرارت
2. خوردن 2 قاشق سویق گندم و جو در سحری جهت رفع ضعف بدن تا افطار (أفضل سحورکم السویق و التمر؛ بهترین سحری شما سویق و خرما است)
3. باز کردن افطار ترجیحا با این موارد: آب جوشیده ولرم شده، شیرینی طبیعی، شکر سرخ، خرما، عسل (صفراوی مزاج ها با آب سرد افطار بگشایند بی اشکال است)
4. خواندن آیه آخر سوره کهف قبل خواب برای اشخاصی که بیدار شدن در سحری برایشان مشکل است.
5. به خلاف آنچه اطبای امروزی و سنتی می گویند خواب بعد از شام نه تنها اشکال ندارد بلکه موجب هضم و جذب غذا می شود و بسیار توصیه می شود که بعد از افطار بخوابید که مشکل گوارشی ایجاد نشود و سحر به راحتی بیدار شوید.
6. مسواک زدن با چوب اراک یا چوب زیتون در صورتی که خیس نباشد اشکالی ندارد و تلخی و بدبویی دهان را از میان می برد.
7. مکروهات روزه دار: حجامت، فصد، اهدای خون، حمام بسیار گرم،معاشقه (تمام موارد ذکر شده بعد از افطار بی اشکال است)
8. اشخاصی که با روزه داری مبتلا به سردرد می شوند قبل خواب و در زمان سردرد روغن بنفشه پایه کنجد در بینی بچکانند و به ابرو بمالند از سردرد مبری می شوند ان شا الله
9. روزه داری و بیماری با هم یک جا جمع نمی شوند پزشکان طب غرب صلاحیت نهی از روزه داری افراد را ندارند و روزه بر همه ی افراد واجب است و ترک واجب و ارتکاب حرام خود عامل تشدید بیماری است، بعضی موارد در روایات جواز روزه نگرفتن صادر شده: "سردرد شدید"، "چشم درد" ، "تشنگی غیر قابل تحمل" "افراد کهنسالی" که توان روزه داری ندارند، "بیمارانی" که واقعا توان روزه داری ندارند.
10. درمان معده درد روزه داری: خوردن سویق عدس در سحری، خوردن داروی هاضوم قبل و بعد غذا، نخوردن آب بین غذا، خواب فوری بعد از خوردن افطار، خوردن سنجد یا سویق سنجد قبل خواب
11. خواب قیلوله موثر در رفع تشنگی و گرسنگی می باشد، روایت است که روزه دار در خواب قیلوله نوشانده و خورانده می شود. (محدوده خواب قیلوله: نیم ساعت قبل از اذان ظهر تا 2 ساعت بعد أذان ظهر)
#روزه