هندوانه همیشه باید با تخمش مصرف شود زیرا تخمش ضد سردی هندوانه هست . مصلح هندوانه تخمش و یا کمی عسل است . 🍉هندوانه خوب بايد شكننده و ترد بوده و ريشه در داخل بافت خوراکی خود نداشته باشد. 🍉هندوانه باید طعم شيرين داشته باشد حال به هر رنگی که باشد از زرد گرفته تا قرمز. 🍉مزاج هندوانه سرد و تر است بنابراين به بدن خنكي مي‌بخشد. 🍉هندوانه در اصطلاح طب سنتی تيزي و حدت و حرارت خون را تعديل مي‌بخشد. 🍉هندوانه مشکلات ناشی از افزايش حرارت بدن مانند خارش پوست، جوش و دمل‌هاي پوستي، خشكي بدن، خشكي مخاط و غيره و به دنبال آن تشنگي شديد و يبوست را کاهش می دهد. 🍉هندوانه مهار كننده صفراي بيش از حد است كه صفرای اضافی عامل بسياري از بيماري ها با این علائم (پوست، چشم یا روي زبان به زنگ زرد متمايل گردیده و خارش در فرد ايجاد مي‌شود) مي‌تواند باشد. 🍉هندوانه با افزایش رطوبت های بدن و مهار ترشح صفرای زیادی از بروز سنگ‌‌هاي صفراوي پيشگيري کرده يا حتي به دفع شن‌ريزه‌ها و لجن‌هاي صفراوي كه امروزه خيلي‌ها دچار آن هستند و اکثرا مجبور به جراحي صفرا مي‌گردند کمک کند. 🍉در مواقع روزه‌داري بهتر است بعد از افطار تا هنگام خواب مصرف شود چون مصرف آن در سحر ممكن است با افزايش ادراري كه در طول روزهای گرم و طولانی براي شخص اتفاق مي‌افتد باعث از دست دادن آب از بدن و تشنگی شود. 🍉هندوانه چون رطوبت بدن را بالا مي‌برد غلظت خون را كاهش مي دهد، هندوانه با افزايش نسبي آب خون (بلغم) باعث افزايش رطوبت و رقيق شدن خون مي‌شود. هندوانه مدر است بنابراين برای افرادي كه دچار سنگ كليه هستند مفيد است. 🍉افرادی که طبع گرم و خشك داشته و ذاتاً ادرار كمي دارند از هندوانه سود بیشتری مي‌برند چون با افزايش حجم ادرار احتمال کاهش برخی مشکلات سیستم ادراری و تشكيل سنگ يا دفع سنگ‌هاي اداری 👌نکته اخر : هندوانه شدیدا کاهنده میل مردانه است .