🌺 شّکّر 👇 👈به فتح اول وثانی اسم فارسی است 🔺عربی ابوالشفا 🔻یونانی طوزسرا 🔺رومی فاربن 🔻انگلیسی شوکر 🔺هندی سنسکرت سرکرا 🔻وشکر سفید غیر جامد را که مثل آرد باشد به هندی کهاند 🔺وچینی وشکرتری وبوره نامند. ♦️ وشکر سرخ مایل به زردی را ⬅️گندوره . ♦️وسرخ مایل سیاهی جامد غیر صاف را به فارسی قند سیاه. ♦️ وبه هندی گر نامند وآن آب نیشکر است وچون بعد طبخ واستعمال خشک کنند وآنرا⬅️قند خام گویند. 🔶 پس اگر شکر سفید را در آب 💧حل کرده وبه طبخ تصفیه کنند ودر قالبها بریزند وآن بسیار سفید نباشد آنرا⬅️ شکر سلیمانی . 🔶و به فارسی نبات نامند. ♦️واگر در تصفیه آن زیاد مبالغه نمایند تا آنکه در جوش دیگر بر سرچرک نیاورد ودر قالب شیشه ای ریزند آن را نبات قراری وسنجری نامند. 🔶 واگر بعد از تصفیه باشیر در هنگام انعقاد بر آن کف شیر یا سفیده تخم مرغ زنند وبا کفچه بسیار بر هم زنند تا منعقد گردد . ♦️وبه ریسمان کشند آنرا ⬅️فانیذ خدایی وسنجری گویند. 🔶 واگر آنرا بعد از تصفیه وقرب انعقاد برداشته خوب بدست کشند تا تار بندد مکرر چنین کنند ودر میان کشیدن هرگز دفعه بر چوبی بزند تا خوب سفید شود سپس اقراص ( به صورت قرص درآورند) سازند آنرا⬅️ ناطف نامند. ♦️ وبه قول بعضی ها اگر در پخته آن شیر تازه ده بخش ریزند وصاف نموده به قوام آورند ودر قالب ریزند آنرا⬅️ طبرزرد نامند. ♦️ واز شکر سرخ بعد از تصفیه به روش مذکور نبات وقند وناطف وغیره میسازند اما به لطافت ولذت شکر سفید نیست. 🔶 ودر کل بهترین شکر سفید وشفاف است خواه جامد باشد یا نه. ،مزاج آن⬅️ گرم در آخر اول وگویند📘 در اول دوم و همچنین رطوبت آن. 📘 وگویند که شکر نو گرم وتر در اول است. 📘وگویند حرارت معتدل وکهنه مایل تر به حرارت وخشکی در اول . 🔶 و شکر طبرزرد وانفاق در حرارت کمترند ودر کل شکر هرچه سفیدزیاده باشد در گرمی کمترهست. ♦️ وشکر سرخ گرم زیاده ونزدیک به عسل 🍯 ودر سنجری گرمای زیادتر از نوع خراسانی. ✅ و سریع النفوذ به عمق بدن وتقویت کننده روح وتولید کننده خون صالح❣ 📘وبه قول شیخ درسلیمانی نرم کننده گی بیشتر است وخصوصا در فانیذ .👌 وبه قول گیلانی شکر کثیر المنافع تر از عسل وهمه فواید ولطیف تر از عسل 🍯 ومعتدل تر از آن است .👌 📕وعسل 🍯خاصیت آن این است که⬅️ قوت ادویه را در معجون ها وامثال آنها مدت طولانی حفظ میکند و الا شکر بهتر ازآن است