📋
نوشته ی استاد مهدوی ارفع پیرامون کرونا و شبهات مطروحه ی اطراف این پدیده ١
#نحوست_کرونا1⃣
بسم الله الرحمن الرحیم و به نستعین
بالاخره نحوست ویروس کرونا آشکار شد. اختلاف شدید، توهین و تکفیر بین جبهه خودی و مردم انقلابی، همان جلوه منحوس کرونا بود که متاسفانه این روزها فضای جامعه و رسانه ها را میدان اضطراب و استرس عمومی کرده است.
اجازه میخواهم نکاتی از باب ان الذکری تنفع المومنین عرض کنم:
۱. در تحلیل پدیده هایی با ویژگیهای ذیل باید کمی متفاوت از رخدادهای معمول اجتماعی، تحلیل و برخورد کرد:
۱. ناشناختگی
۲. فراگیری
۳. سرعت تغییر و تحول و تبدل
۴. تنوع و تعدد سطوح درگیری اعم از اعتقادی، سیاسی، مدیریتی، فرهنگی و تخصصی
در چنین شرایطی ابتدا باید به سوالاتی پاسخ داد و بعد در مقام تحلیل و چاره اندیشی نشست. اگر صلاح دیدید یکبار دیگر از اول بدون التهاب و جدل پیرامون این پرسش ها با استنادات منطقی و علمی گفتگو کنیم:
۱. آیا مساله کرونا واقعا موضوع شناخته شده ایست؟ و هیچ بُعد یا ابعاد مبهمی در آن وجود ندارد؟ مثلا این که آیا ویروس است یا میکروب؟ اگر ویروس است از کدام دسته از ویروس هاست.
(مستحضرید که تا کنون بیش از ۶۰۰۰نوع ویروس شناخته و معرفی شده است.) پانوشت ۱
۲. آیا بر فرض ویروس بودن آیا ویروس طبیعی است یا دست ساز بشر در آزمایشگاه؟ ( همانگونه که می دانید ویروسها رشد نمیکنند، حالت هومئوستازی ندارند و به دلیل نداشتن آنزیمهای اصلی، واکنشهای متابولیسمی در آنها رخ نمیدهد. فقط دو آنزیم در آنها یافت میشود آنزیم ATP و آنزیم رونوشتبردار معکوس (مخصوص آرانای ویروسها). البته امروزه با توجه به امکان تکثیر ویروسها در شرایط آزمایشگاهی، تصور انگل اجباری بودن آنها دچار تردید است.) پانوشت۲
۳. در هر دو صورت الگوی شیوع کرونا چگونه است؟ بالاخره از طریق تماس، هوا، حضور فیزیکی در کنار هم یا.... وارد بدن می شوند؟ در داخل بدن چرا و چگونه خود را تکثیر می کنند؟
( زیرا اثبات شده است که ویروسها به علتِ فقدانِ ساختمانِ سلولی و هرگونه متابولیسم و فعل و انفعالِ شیمیایی، قادر به مشابهسازی خود نبوده و برای این عمل میباید به داخل سلولی حساس راه یافته و محتاجِ انرژی و دستگاهِ پروتئین سازیِ سلولِ زنده میباشند. انتقالِ ویروس به داخلِ سلول فقط توسطِ سلول امکانپذیر است و این عمل فقط توسطِ سلولِ حساس و حاملِ گیرندههای (رسپتورهای) آشنا به ویروس انجام میگیرد. سلولهایی که این نوع گیرندهها را برای جذبِ ویروس آماده دارند احتمالاً میتوانند به انتقالِ انواعِ مختلفِ ویروسها بپردازند، در غیر اینصورت سلول در مقابلِ ویروس مقاوم بوده و هرگونه تماسی با ویروس بینتیجه خواهد بود. )
۴. آیا کرونا ویروس از انواع ویروسهای به اصطلاح دنیاگیر (پاندمی) است یانه؟ آیا واگیر است یا نه؟ اگر واگیر و دنیاگیر است، در مقایسه با ویروس ها و بیماریهای دنیاگیر قبلی آیا کشندگی و تلفات آن بیشتر بوده است یا کمتر؟عملکرد سازمانهای بهداشتی جهان در خصوص بیماریهای دنیاگیر قبلی چگونه بوده است؟
( خوب می دانیم که در سال ۱۹۱۸ و ۱۹۱۹ نوعی بسیار خطرناک و کشنده از آنفلوانزای نوع یک در تمام دنیا شایع شد. اغلب قربانیان این بیماری افراد بزرگسال جوان و سالم بودند. بررسیهای نشان میدهد که حدود ۱۰۰میلیون نفر بر اثر این بیماری کشته شدهاند که این تعداد معادل پنج درصد از جمعیت دنیا در آن سال بودهاست. یکی از دنیاگیریها که از دهه هشتاد میلادی آغاز شده و تا امروز ادامه دارد بیماری ایدز است. در حال حاضر حدود ۳۸میلیون نفر در دنیا مبتلا به ایدز هستند. تا کنون حدود ۲۵میلیون نفر بر اثر این بیماری جان خود را از دست دادهاند و فقط در سال ۲۰۱۸ حدود ۷۷۰هزار نفر به علت این بیماری از دنیا رفتهاند.) پی نوشت ۳
در حالیکه قاعدتا بیماری ایدز دیگر در جهان پزشکی نباید ناشناخته باشد و این قدر کشته بگیرد!
🔴 توجه میفرمایید بنده فقط چند سوال ساده آن هم صرفا در بُعد پزشکی کرونا مطرح کردم. سوالات پزشکی بسیاری همچنان بی پاسخ مانده است به این نوع سوالات سوالات اعتقادی، فرهنگی، سیاسی، امنیتی و ... را هم باید افزود.
_____________________
پ.ن:
۱. Cm, Lawrence; S, Menon; Bj, Eilers; B, Bothner; R, Khayat; T, Douglas; Mj, Young (2009-05-08). "Structural and functional studies of archaeal viruses". The Journal of biological chemistry. PMID 19158076. Retrieved 2020-09-10.
۲. کتاب زیستشناسی سلولی مولکولی دکتر احمد مجد ویرایش دوم چاپ 1394
۳. Mawar, Nita; Saha, Seema; Pandit, Apoorvaa; Mahajan, Uma (2005-12). "The third phase of HIV pandemic: social consequences of HIV/AIDS stigma & discrimination & future needs". The Indian Journal of Medical Research. 122 (6): 471–484. ISSN 0971-5916. PMID 16517997. Check date values in