✅ تعریف غذای لطیف و کثیف غذاها از نظر هضم‌شدن با هم تفاوت دارند تعدادی زودهضم و تعدادی دیرهضم هستند. برخی خواص غذایی بالایی داشته و انرژی‌زا بوده، ولی برخی تنها شکم پرکن و ناسالم هستند. از دیدگاه طب سنتی، غذاها از نظر سرعت هضم به سه دسته غذاهای لطیف، غذای کثیف (این واژه به تکاثف به معنای درهم فشردگی اجزا اشاره دارد) و معتدل تقسیم‌بندی کرده‌اند. ♦️غذای لطیف به غذاهایی گفته می‌شود که با ورود به بدن به سهولت در دستگاه گوارش هضم شده و مورد استفاده اندام‌ها قرار می‌گیرد و برای استفاده در دوران نقاهت بیماری سودمند است و برای افرادی که نمی‌خواهند با مصرف غذا، مواد زائد و سموم در بدنشان تجمع یابد و همچنین برای افرادی که فعالیت فکری زیادی دارند، مناسب است. این غذاها ممکن است کم‌انرژی یا پرانرژی باشند. مانند زرده تخم‌ مرغ عسلی، گوشت کبک، ماهی، نان گندم، انار، سیب، کاهو، پیاز و انواعی از سوپ‌های آبکی و ملین از این جمله است. ♦️غذاهای کثیف دیرهضم هستند و بدن برای هضم و جذب آن انرژی و زمان بیشتری مصرف می کند. گوشت گوساله، تخم مرغ نیمرو، گوشت نمک سود و دودی شده، انواع فرآورده‌های گوشتی صنعتی (سوسیس، کالباس، انواع ناگت و برگرهای حاوی ترکیبات چرب)، لبنیات پرچرب و مواد سرخ شده از این جمله‌اند. غذاهای معتدل نیز خوردنی‌هایی هستند که برای افراد با مزاج معتدل و فعالیت متوسط مناسب است. ماهی، گوشت بره، شلغم، گوشت شتر جوان و اغلب گوشت پرندگان از این جمله است. @tebe_eslami