❌ترکیبات عنصری و عملکرد سبزی تره ❌ ✅قسمت 2️⃣ 🕋 پیامبر اکرم (ص): 💡«تره بخورید، زیرا تره نسبت به بقیه سبزیجات، مانند نان نسبت به بقیه غذاهاست. در آن برکت است. تره، سبزی من و سبزی پیامبران قبل از من است. من آن را دوست دارم». 📚(بحارالانوار، ج63، ص203) 🌱تره (Allium iranicum) به دلیل فعالیت آنتی اکسیدانی بالا و توانایی در تجمع مقادیر قابل توجهی پتاسیم و آهن شناخته شده است. 💚محبوبیت تره فرنگی نه تنها با ارزش غذایی بالای آن، بلکه با طیف گسترده ای از فعالیت های بیولوژیکی آن، و بخصوص محتوای آنتی اکسیدان بالا، مرتبط است. 📌 تره: ☑️فعالیت های ضد میکروبی، ☑️محافظت کننده از قلب، ☑️کاهش کلسترول، ☑️کاهش قند خون ☑️و ضد سرطان را نشان می دهد. ⏮مصرف تره برای بهبود: ⚠️عملکرد کبد و دستگاه گوارش، ⚠️تسریع فرآیندهای متابولیک، ⚠️مفید در درمان روماتیسم، ⚠️کاهش فشار خون، ⚠️محافظت در برابر کم خونی، ⚠️تقویت فعالیت مغز، ⚠️مهار تجمع پلاکت ها ⚠️و جلوگیری از نقص لوله عصبی شناخته شده است. ✅ علاوه بر این، گزارش شده است که خطر ابتلا به سرطان پروستات، روده بزرگ، معده و سینه را نیز کاهش می دهد. 🧬 اثرات ضد میکروبی تره بر علیه باکتری های گرم مثبت ( باسیلوس سوبتیلیس ، استرپتوکوک پنومونیا ، استافیلوکوکوس اورئوس ) و باکتری های گرم منفی ( اشریشیا کلی ، پروتئوس ولگاریس ، سودوموناسائروژینوزا ) ثبت شده است. 🦠و فعالیت ضد قارچی نیز گزارش شده است. 🧫مهم ترین ترکیبات فعال بیولوژیکی موجود در تره فرنگی، پلی فنول ها، گلوکوزینولات ها، سولفوکسیدها ​​و پلی ساکاریدهای پکتیک هستند که هر کدام فعالیت تحریک کننده سیستم ایمنی را نشان می دهند. 📚منبع: https://www.mdpi.com/2311-7524/4/4/39 در تلگرام و ایتا @tebeaemeh