اسهال دو نوع است. سرد و گرم : غذا هضم نشده خارج می‌شود آبکی روشن بودن رنگ اسهال دل درد اسهال ناشی از عفونت یا مسمومیت اسهال وبایی   اسهال در بیمارانی که سندروم روده( کولیت یا قولنج ) دارند : یک قاشق بارهنگ داخل یک لیوان جوشانده نعناع و گلاب ده دقیقه بجوشد ناشتا میل شود حجامت چاربند (ساکرال، انتهای ستون فقرات) مصرف سنجد یا سویق سنجد مصرف ترکیب آویشن و نمک سیاهدانه عسل هر هشت ساعت یک قاشق (یک سوم سیاهدانه و دو سوم عسل) : در سندروم روده یا ‌آی بی‌ اس (که در قدیم به آن قولنج می‌گفتند) ، جوشانده آویشن و بابونه و نیز استفاده از دانه‌های لعاب دار مثل بارهنگ و اسفرزه و تخم ریحان بسیار مناسب است : غذا هضم شده خارج می‌شود بوی ترشیدگی داغ و تیره خارش و التهاب اسهال ناشی از آفتاب زدگی، خوردن مسهل یا خوردن خوراک صفرازا : کته ماست خرفه  مشترک هر دو نوع اسهال : یک قاشق اسفند شب هنگام خواب  جوشانده یک قاشق پودر گیاه مورد روزی یک یا دو بار  مصرف انار و سماق مصرف سه قاشق سویق برنج مصرف سویق جاورس(سویق گاورس برنج) مصرف کته برنجی با شحم گاوی مصرف کته برنجی با سماق گلنار پودر پوست انار آخر: در اسهال خونی مصرف گِل اَرمنی جوشیده با جوشانده نعناع بسیار مناسب است. یگل ارمنی تفت داده شده امام حسین علیه السلام سفید اسفرزه صمغ عربی وگل ارمنی از هر کدام یک مقداری را تفت بدهید وخشک میل کنید کته با روغن قلوه پی گاوی بعد از نماز شب این را بخوان : اللهم ما کان من خیر فمنک لا خیر لی فیه وما عملت من سوء فقد حذرتنیه ولا عذر لی فیه اللهم انی اعوذ بک ان اتکل علی ما لا خیر لی فیه او اقع فیما لا عذر لی فیه نان برنجی جاورس ( گاورس برنج) @tebaboalisina110 یا فاطمه زهرا سلام الله علیها: @tebosadegh110