💠 چیست؟ چه فرقی با دارد؟ 🔘 سویق، خوراکی تازه یا عجیب و غریبی نیست. سویق، آرد تفت داده شده با است؛ مثل آردی که برای تهیه حلوا تفت می‌دهند. کلمه «سویق» یا «صویق»، عربی است که در فارسی قدیم به آن «پِست / پَست» می‌گفته‌اند. در کتاب «ذخیره خوارزمشاهی» که در اوایل قرن ششم هجری و به زبان فارسی در طب نوشته شده، از همین واژه فارسی استفاده شده است. 🔘 بعضی سویق را با قاووت و قُوَّتو اشتباه می‌گیرند. ولی سویق با آن‌ها فرق دارد. یکی از تفاوت‌های سویق با قاووت‌ها و قوتوها در این است که قاووت‌ها اکثراً تفت‌ داده نمی‌شوند و سویق ها حاوی سبوس ند. البته قاووت ها خواص ویژه خودشان را دارند اما نباید با سویق اشتباهشان گرفت. هم چنین در قاووت‌ها از شیرین‌کننده‌ها و طعم‌دهند‌ه‌ها (مثل قند و شکر و هل) استفاده می‌کنند. در حالی که سویق‌ها مواد اضافی ندارند. http://eitaa.com/joinchat/1231880192Cdbbc059498