⛔️سویا؛ تقلبی بزرگ در تولید مواد غذایی جهانی 🔹خلاصه ای از خطرات تفاله (کنجاله) حاصل از روغنکشی صنعتی از دانه تراریخته با نام "سویا" : 🔸 دانه ها و محصولات سویا حاوی میزان فراوانی از اسید فیتیک هستند، که مانع جذب کلسیم، منیزیم، مس، آهن و روی می شوند؛ 🔹 خیس کردن و در نم خواباندن و طبخ با حرارت ملایم هم در خنثی کردن اسید فیتیک کم تأثیر می باشد؛ 🔸 به اثبات رسیده که رژیمهای غذایی حاوی اسید فیتیک، رشد و نمو کودکان را دچار اختلال می کند؛ 🔹 مهار کننده های تریپسین موجود در سویا مانع عملکرد این آنزیم در هضم و تفکیک پروتئین ها می شود و متعاقباً اختلالات در عملکرد لوزالمعده ایجاد می کند؛ 🔸آزمایشات انجام شده روی حیوانات تغذیه کرده با مواد غذایی حاوی مهار کننده های تریپسین، حاکی از رشد نامطلوب آنها می باشد؛ 🔹فیتو استروژنهای حاضر در سویا مانع عملکرد درست غدد داخلی می شوند، یعنی عملکرد غدد موظف به ترشح هورمونها را دچار اختلال کرده و باعث نازایی و بروز سرطان سینه در خانمهای بالغ می شود؛ 🔸 کم کاری تیروئید، اختلالات تیروییدی و نهایتا سرطان تیروئید نیز از ارمغان های فیتو استروژنهای حاضر در سویا می باشند؛ 🔹 سویا در کودکان موجب بروز امراض خود ایمنی (آتو ایمیونی) تیروئید می شود؛یعنی سیستم دفاعی بدن خودش به غدد تیروئید حمله میکند و بدن با خودش درگیر میشود. 🔸 توسط آزمایشات متعدد به اثبات رسیده که مصرف سویا باعث افزایش نیاز بدن انسان به ویتامین های (دی و ب ۱۲) می شود؛ 🔹 در اغلب فرآورده های سویا MSG یا اسید گلوت آماتیک آزاد میشود که یک سمّ بسیار قوی (نئوروتوکسین) است. این سم در پروسه تولید کارخانه ای این محصولات تشکیل می شود. در خیلی موارد از این محصولات حاوی MSG بعنوان افزودنی در تهیه سایر مواد غذایی کارخانه ای بویژه سوسیس و بیسکویت استفاده می شود؛ 🔸 خیلی از غذاهای مبتنی بر سویا مملو از میزان بسیار بالایی از آلومینیوم سمّی هستند، که آثار نامطلوبی بر سیستم عصبی داشته و با بروز آلزایمر در ارتباط مستقیم می باشد. 🔹تأثیر تغذیه نوزادان با سویا عیناً مساوی با تجویز قرصهای ضد بارداری برای آنهاست 🔸طی مشاهدات بیشماری به این نتیجه دستیابی شده که میزان استروژن موجود در بدن نوزادان تغذیه شده با شیرسویا از ۱۳۰۰۰ تا ۲۲۰۰۰ برابر بیشتر از نوزادان تغذیه شده با شیر مادر می باشد؛ یعنی اینکه آنها بطور روزمرّه مورد تهاجم چیزی معادل ۴ تا ۵ قرص ضد بارداری در روز هستند! 🔹 اختلال در بلوغ فیزیکی پسران، عدم رشد مناسب دستگاه تناسلی آنها؛ 🔸 بلوغ فیزیکی زودرس دختران و علائم واضح آن مثل رشد مو بر روی دستگاه تناسلی در سن هشت سالگی، در برخی موارد مصرف زیاد سویا حتی در سن سه سالگی با این علائم مواجه میشوند؛ 🔹 در هر دو مورد غیر عادّی فوق، تغذیه با سویا و قرار گرفتن در معرض ” استروژنهای زیست محیطی ” دخیل هستند، استروژنهایی مثل PCB بی فنیل پلی کلرورات و DDE دی کلرودی فنیل دی کلرو اتیلن که حاصل تنزّل و تخریب DDT میباشد 🔸مواد غذایی مدرن تهیه شده با سویا غالبا با پروتئین ایزوله سویا (SPI ) تهیه می شوند. SPI پودری است حاوی پروتئین که توسط یک پروسه صنعتی از زباله ها و تفاله کارخانه های روغن کشی سویا استخراج می شود. کمپانی های چند ملّیتی سویا با تحمل هزینه های چند میلیارد دلاری بابت تبلیغ و ترویج این کنجاله ها به عنوان "گوشت و پروتئین گیاهی" و صرف ۳۰ سال وقت موفق به ارائه SPI به دنیا شده اند! 🔹 تغذیه موشها با SPI باعث بروز کمبود خیلی از عناصر لازم برای زندگی در آنها شد، مطالعات بسیاری کمبود ویتامین ب و روی در ارگانیزم انسانی را درخصوص تغذیه با سویا به اثبات رسانده اند. - در آمریکا SPI بعنوان افزودنی در بسیاری از مواد غذایی یافت می شود، ولی هرگز از جانب FDA به آن مهر GRAS به معنی “سالم و مطمئن” تعلّق نگرفته، البته این محصول سویا تنها برای استفاده در کارخانجات کارتن سازی بعنوان چسب کارتن موفق به دریافت مهر GRAS شده. در طی پروسه فرآوری محصولات سویا سموم زیادی تشکیل می شوند از جمله نیتراتها که سرطان زا هستند و سمّی به نام LYSIN ALANIN که حضور همین سمّ عامل اصلی عدم اعطای مهرGRAS از جانب FDA به SPI بعنوان افزودنی در مواد غذایی می باشد.