✡
#صد_سال_با_بورلاگ ؛ مأمور سرطانساز راکفلر (2)
☠ پرونده ویژه «جنگ جهانی غذا»؛ قسمت دوازدهم
1⃣ در خلال دهه 1960 میلادی، منطقه پرجمعیت شبهقاره هند چندین جنگ را با طرفهای مختلف (از جمله پرتغال، بوتان، پاکستان و چین) تجربه کرد. بنابراین ترس از
#قحطی در این کشورها، بهترین زمینه را برای دستاندازی
#راکفلر به مزارع این کشورها فراهم کرد.
2⃣ در مارس 1962 تعدادی از لاینهای پاکوتاه گندم بهاره
#نورمن_بورلاگ در مزارع مؤسسه تحقیقات کشاورزی هند کاشته شد. یک سال بعد
#بنیاد_راکفلر نورمن بورلاگ را جهت توسعه مسیری که در مکزیک آغاز شده بود به هند اعزام کرد.
3⃣ تیم راکفلر در هند با تلاش و مراقبت زیاد توانستند در سال 1965 دو گونه از ارقام گندم را به هند و پاکستان بفروشند. در این سال تنها 200 تن بذر گندم به هند و 250 تن به پاکستان وارد شد. قیمت بذرهای هند در آن سال منتشر نشده اما با اینکه این اقلام در مکزیک آسیب دیده بود در ازای 250 تن بذر پاکستان، 100 هزار دلار دریافت شد!
4⃣ به این ترتیب پیشقراولان راکفلر موفق شدند راه «بذرهای تغییر یافته» را به شبهقاره هند باز کنند. هند در سال 1966 میلادی 18 هزار تن و پاکستان در سال 1967 میلادی 42 هزار تن از این بذور وارد کرد. این یک موفقیت دیگر برای نورمن بورلاگ و تیم
#راکفلرها به شمار میرفت.
5⃣ در این زمان، پس از موفقیت
#تجارت_بذر در خارج از مکزیک، توسعه بیشتر این بذرها به تبلیغات و پروپاگاندای جهانی نیاز داشت. لذا بلافاصله در سال 1968
#ویلیام_گاد از آژانس پیشرفتهای بینالمللی ایالات متحده، کار نورمن بورلاگ را
#انقلاب_سبز نامید.
6⃣ پس از این نامگذاری بلافاصله در سال 1970
#جایزه_صلح_نوبل به بورلاگ اعطا شد. رئیس وقت کمیته جایزه نوبل هنگام اهدای جایزه گفت: «نورمن بورلاگ، بیش از هر فرد دیگری برای گرسنگان جهان نان فراهم کرده است و دلیل دادن جایزه صلح نوبل به او این است که ما امیدواریم رفع گرسنگی، صلح به همراه آورد»!!
7⃣ به این ترتیب راکفلرها برای نجاتبخش خواندن این تکنولوژی، از بورلاگ یک قدیس و اسطوره ساختند و او را پدر انقلاب سبز نامیدند؛ با تبلیغات وسیعی شایع کردند که خدمات بورلاگ در صنعتی شدن کشاورزی کشورهای فقیر طی سالهای دهه 60 قرن بیستم میلادی جانِ (تعداد رُندِ) یک میلیارد انسان را نجات داده است!!!
🔸 هشتگ اصلی:
#جنگ_جهانی_غذا
🔸ظهور بسیار نزدیک است
http://eitaa.com/joinchat/1868365824Cc143ee8600