⭕️ بی کفایتی شاخ و دم ندارد
🔹 در حکایت ملا نصرالدین آمده است؛ روزی ملا نصرالدین برای تعمیر بام خانه خود مجبور شد مصالح ساختمانی را بر پشت الاغ بگذارد و به بالای پشت بام ببرد. الاغ هم به سختی از پله ها بالا رفت. ملا مصالح ساختمانی را از دوش الاغ برداشت و سپس الاغ را به طرف پایین هدایت کرد. ملا نمیدانست که خر از پله بالا میرود، ولی به هیچ وجه از پله پایین نمی آید. هر کاری کرد، الاغ از پله پایین نیامد. ملا الاغ را رها کرد و به خانه آمد تا استراحت کند. در همین موقع دید الاغ دارد روی پشت بام بالا و پایین می پرد. وقتی که دوباره به پشت بام رفت؛ میخواست الاغ را آرام کند که دید الاغ به هیچ وجه آرام نمیشود؛ برگشت و بعد از مدتی متوجه شد که سقف اتاق خراب شده و پاهای الاغ از سقف آویزان شده است؛ بالاخره الاغ از سقف به زمین افتاد و مرد؛ ملانصرالدین گفت:لعنت بر من که نمیدانستم که اگر خری به جایگاه رفیع و پست مهمی برسد؛ هم آن جا را خراب میکند و هم خودش را میکشد.
♦️ حضرت امیرفرمود: «چهار چیز باعث سقوط حکومت ها میشود؛ ضایع نمودن اصول اساسی و مهم، سرگرم شدن به فروعات و مسائل کم اهمیت،(تقدیم الاراذل) مقدم داشتن فرومایگان و به کار گماردن آدم های پست و(تاخیر الافاضل) کنار گذاشتن فرزانگان و افراد فاضل».
🔹 این روزها بهتر معنای این طنز تلخ و روایت زیبای حضرت امیر را متوجه میشویم. در طول عمر انقلاب هر کجا ضربه ای به اعتماد عمومی و مردم و مستضعفین وارد آمده و باعث ریزش هایی در جبهه انقلاب شده است؛ یکی از عوامل کلیدی آن وجود کارگزارانی برآمده از قاعده «تقدیم الاراذل» بوده است. کسانی در مناصبی قرار گرفته اند که نه نسبت به آن تخصصی دارند و نه تعهدی. عنصر شایسته سالاری در نظام اسلامی یک اصل اساسی است و اگر مورد اهتمام قرار نگیرد؛ نتیجه ای جز تباهی و نابودی دولت و حاکمیت سیاسی نخواهد داشت؛زیرا فقدان صالحان در امور کشوری به معنای تباهی سرمایه های مادی و معنوی است؛چرا که فرومایگان نادان سرمایه مادی را در غیر جای ضروری هزینه میکنند و با حضور خویش در مناصب؛ یک شایسته را از حضور در آن منصب باز میدارند و اینگونه سرمایه های انسانی هدر میرود.
اجتماع و دولتی که فرزانگان را به کار نمیگیرند با ناکارآمدی مواجه شده و مقبولیت خویش را از دست میدهند و در نهایت مشروعیت سیاسی نیز از دست خواهد رفت و نابودی حاکمیت سیاسی را به دنبال خواهد داشت.
🔹و اما بنزین و ما ادراک بنزین؛ قصهی پر غصه روزگار ما. بعید میدانم کسی باشد که بتواند از این تصمیم غلط و غیر کارشناسی در این مقطع زمانی و با این شیوه اجرایی و توسط چنین دولتی دفاع کرده و برهان قابل دفاعی را بیان کند. تصمیمی که ضربه ای بزرگ به اعتماد عمومی و مشروعیت مردمی نظام وارد و خسارات جانی و مالی و انسانی متعددی را ارمغان آورده و کشور را در بحرانی یک هفته ای فرو برد.
به راستی چه کسی جواب گوی خون های ریخته شده است؟ چه کسی جواب اشک های فرزند شهید ابراهیمی را میدهد؟ آیا نباید آقایان به علت تصمیم غلط خود به پای میز محاکمه کشیده شوند؟ کسانی که طرحی را صرفا به علت آن که متعلق به دولت قبل بوده و باید به هر دلیلی با آن مخالفت میکردند لغو کرده و حال یاد احیا آن افتاده اند؛ پاسخ گوی خسارت ناشی از لغو طرح قبلی که میلیارد ها تومان برآورد شده است کیست؟نمیدانم دقیقا دولت باید چه اقدامی را انجام میداده که نداده است تا عدم کفایت آن بر همگان مبرهن شود؟ ضربه هایی که این دولت به کشور زده است؛ باور کنید که بمب اتم هم نمی توانست چنین خساراتی را وارد آورد!! از فساد گسترده فرزندان و برادران آقایان تا تلف کردن سرمایه های کشور به پای برجام بی فرجام و تعطیلی صدها کارخانه و..مگر بی کفایتی شاخ و دم دارد؟ بس است ظلم به نظام و مردم؛ نفس های آخر جریان اشراف و غرب گرا به شماره افتاده است؛ شک نکنید.
♦️آیا میتوان اقدامی در این دولت مثال زد که در جهت حمایت از مستضعفین کلید خورده باشد؟
اساسا در نظام فکری اینان مردم جایی ندارند؛ مگر امام نفرمود: «وقتی که اشراف و اعیان و متمکنین و یال و کوپال دارها متصدی امور یک کشور شدند، قهراً اینها مردم را به حساب نمی آورند، این یک امر قهری است و در مقابل یک قدرتمند بزرگتر از خودشان خاضعند و در مقابل ضعفا و ملت خودشان جابر و ستمگر.»
🔹اگر قرار است کسری بودجه دولت جبران شود؛ چرا باید دست به جیب مردم برد؟ چرا مالیات بر عایدی سرمایه،اخذ مالیات از سلبریتی ها، مالیات بر خانه های خالی، مالیات بر پزشکان را پیگیری نکردید؟ چرا کمی دست در جیب آقایان اتاق بازرگانی نمی کنید؟ جواب روشن است؛ پول لیست ها و هزینه های انتخاباتی مان را چه کسی دهد؟
فاین تذهبون!
راه حل در بازگشت به مردم است ؛ کمی هم دلمان به حال جمهوریت نظام بسوزد؛ جای دوری نمی رود؛خداوند چک سفید امضا به جمهوری اسلامی نداده؛ باور کنید.
✍️
#علی_ریاحی_پور