🔴 چرا
#قم؟!
1️⃣ در حالیکه ملت ایران همیشه در حوادثی چون دفاع مقدس، زلزله، سیل و ... یکدست بودهاند در قضیه
#کرونا حمله همه جانبهای به قم صورت گرفت و بخشی از مردم(بخشی) در این قضیه، با عملیات روانی دشمن همراه شدند. در روزهای اول که قم را منشأ داخلی کرونا اعلام کردند با موجی از تخریب، تمسخر و اهانت از سوی رسانه های خارجی علیه قم مواجه شدیم؛ شایعاتی نیز در استان ها و شهرهای مختلف مبنی بر حضور بیماران کرونا از قم در مراکز درمانی آنها منتشر می شد و غمگین تر واکنش برخی از هم وطنان نسبت به این شایعه بود! نمونه آن آتش زدن یک درمانگاه در بندرعباس!
2️⃣ منشا کرونا چه قم باشد، چه تهران، چه مشهد، چه اصفهان، فرقی ندارد؛ همه ما ایرانی هستیم! به فرض بیماران از قم هم در برخی استان ها بستری بشوند(که اصلاً اینگونه نبوده)، چرا بجای همدلی و ایثارگری، آن حجم از نفرت پراکنی در فضای مجازی را شاهد بودیم؟ اُف بر کسانی که یک ویروس را که منشا اصلیاش خارج از ایران بوده، بهانه حمله نرم به قم و مردمان شریف این شهر قرار دادهاند.
3️⃣ جامعه روحانیت و حوزه علمیه قم نباید براحتی از این مسئله گذر کند. آسیبشناسی اتفاقات پیش آمده و افزایش حملات به قشر روحانیت در سال های اخیر بیش از پیش احساس میشود؛ دشمنان و منافقین که دشمنی می کنند و طبیعی است. اما همراهی بخشی از مردم -آگاهانه یا ناآگاهانه- با این عملیات روانی باید واکاوی شود.
4️⃣ پاسخ روشن است؛ نظام جمهوری اسلامی متشکل از سه قوه مجریه، مقننه، قضائیه، قوای نظامی و انتظامی و امنیتی، نهادهای فرهنگی و ... است که همه ذیل حاکمیت ولایت فقیه تعریف شدهاند. رهبری غیرمستقیم با انتخاب مردم مشخص میشود؛ ریاست جمهور و مقننه هم مستقیم توسط مردم. نهادهای ذیل رهبری همچون نهادهای نظامی، صداوسیما، ستاد اجرایی، بنیاد مستضعفان، کمیته امداد و ...، هم همچون وزرای دولت، به نوعی با انتخاب مردم است ولی غیرمستقیم.
5️⃣ بیپرده بگویم اگرچه قانون اساسی وظایف و اختیارات همه قوا و مسئولین را مشخص کرده و رهبری طبق قانون اساسی حتی اختیار جابجا کردن یک فرماندار را ندارد (مگر موارد استثنا با حکم حکومتی)، اما مردم هیچ تفکیکی بین دولت با مجلس با دستگاه قضا با نظام جمهوری اسلامی قائل نیستند! وقتی دولت ناکارآمد باشد، نظام را مقصر میدانند. وقتی مجلس ناکارآمد و یک سومش فاسد باشد، نظام را مقصر میدانند. وقتی صداوسیما و دستگاه قضا درست عمل نکنند، نظام را علت اصلی میدانند. حجم عجیب نارضایتی ملت که خودش را پای صندوقهای رای نشان داد، همه به پای نظام نوشته میشود.
6️⃣ درتاریخ گذشتگان هم وقتی کنکاش میکنیم، نمیگوئیم رزمآرا یا هویدا مقصر بود؛ بلکه میگوئیم پهلوی ناکارآمد بود! پهلوی نتوانست، قاجار نتوانست،صفویه نتوانست! حالا اسامی همه نخستوزیران دوران پهلوی چه بوده اصلاً مهم نیست؟ یا اسامی موثرین دولت قاجار را؟ یااسامی وزرای ۴۰ سال اخیر جمهوری اسلامی را؟
7️⃣ اما این مسئله چه ربطی به قم دارد؛ همه میدانیم و میدانند که تز انقلاب اسلامی ۵۷ و نظام جمهوری اسلامی از قم برخاست. جمهوری اسلامی از قم عَلَم شده و اگر موفق باشد، به پای قم نوشته میشود. اگر ناکارآمد باشد، باز هم به پای قم نوشته میشود.
🔹توجه کنیم که مردم کاری ندارند هاشمی یا خاتمی یا روحانی یا ...، تفکرشان با تفکر امام و رهبری فاصله دارد و با مبانی نظام اسلامی زاویه دارند؛ مردم میگویند اینها روحانیاند و در همین نظام اسلامی پرورش یافتند و مسئولیت گرفتند! شاید بتوان بین جوک ساختن از قم و کرونا با حجم نارضایتی مردم از دولت و مجلس و قضا که به پای نظام نوشته میشود، ارتباطی برقرار کرد.
8️⃣ اما راهحل چیست؟ چه باید کرد؟ راه حل در نفی ارتباط قم با نظام نیست. اینکه بگوییم جمهوری اسلامی یا دولت به قم و به روحانیت ربطی ندارد، چاره نیست! چاره، فقط و فقط در افزایش کارآمدی نظام جمهوری اسلامی و حل مشکلات اقتصادی و معیشتی و باز کردن گره مشکلات این مردم است. چاره، حل کردن موضوع بانکهاست، چاره افزایش تولید داخل است، چاره شفافیت، عدالت و برقراری قسط، توجه به دردها و فریادها و مطالبات مردم و مبارزه با فساد است.
9️⃣ اینکه روحانیت و حوزه گوشه ای بنشیند و سکولاریسم پیشه کند یا بگوید من از دولت مستقلم! از نظام مستقلم! هیچ سودی ندارد. روحانیت باید بداند، چه بخواهد چه نخواهد سرنوشت جمهوری اسلامی به پای دین، دیانت، روحانیت، اهل بیت و اسلام نوشته شده؛ تنها راه تلاش جهادی برای پیشرفت و کارآمدی آن است ولاغیر!
✅
#داود_مدرسیان