✅حنجره
🍃قابل توجه سخنرانان، مداحان و عموم همراهان گرامی و با توجه به فرا رسیدن ماه محرم، در موضوع راه های تقویت
#حنجره نکاتی تقدیم می گردد:
1. خوراکی ها: شلغم، لبو، مرغ آب پز، شیر گرم، جوجه کباب، سوپ، آش جو، قلم گوسفند، آب اناناس، آب نخود پخته، نشاسته، مغز بادام، عسل، نوشیدن عسل و آب ولرم در اول صبح، فرنی، انار، آب انار، لیموشیرین، آب هویج، به دانه و دم نوش آن، سیب به ویژه در صبح و تا دو ساعت پس از آن نیز چیزی میل نشود.
استفاده از روغن کنجد در غذا(قبلا در همین کانال پیرامون روغن های خوراکی نکاتی تقدیم شد که اشاره شد به روغن کنجد، زیتون و روغن های حیوانی مثل شحم گاو و یا روغن قلم گاو یا گوسفند)
2. مراقبت ها: در سرما و یا مسیر باد وسایل سرمایشی، دهان، بینی و زیر چانه را بپوشانند، فریاد و صحبت زیاد نداشته باشند به ویژه در حال خستگی و سرماخوردگی، مایعات داغ و یا آب یخ ننوشند.
🍃تلاوت قرآن با ترتیل، یاد خدا و ذکر صلوات، سحرخیزی، قدم زدن پس از نماز صبح و در صورت لزوم استفاده از تربت کربلا با توجه به شرائط از موارد اساسی در تقویت همه چیز به ویژه صداست.
♨چیزهایی که برای حنجره مناسب نیست:
عادت به مصرف ترشی جات، نوشابه که گذشته از زیان هایی برای حنجره، باعث ضعف أعصاب، معده و قوای عمومی بدن نیز است.
بستنی، استعمال عطریات صنعتی، فضاهای پر گرد وغبار، سرخ کردنی ها، چای داغ، چای پررنگ، آب یخ که هم برای حنجره و هم برای حافظه زیان آور است، آجیل به ویژه در همان روزی که حنجره فعالیت بیشتر خواهد داشت؛ مانند سخنرانی، تدریس و یا مداحی.
از دیگر اسباب زیان آور برای صدا، مصرف دخانیات و الکل است؛ البته بعضی ها به نیت تقویت صدا رو به قلیان، سیگار و یا... می آورند اما از ضررهای آن به دستگاه گوارش، گردش خون و قلب، مغز و أعصاب، سیستم ژنتیک، چشم، پوست، حنجره و... ناآگاهند. (نک: اثرات چای، دخانیات و الکل بر سایر اعضای بدن؛ دکتر علی اصغر اکبری)
〽درمان گرفتگی صدا:
دم نوش آویشن+ اُسُتقُدُوس از هرکدام یک ق.غ(قاشق غذاخوری) در صبح و شب و به مدت سه إلی پنج روز، غرغره کردن آب نمک اشباع شده در طول روز، زرده تخم مرغ، انجیر خیس خورده در آب گرم یا در شیر به ویژه پس از شام، دانه های لعاب دار مثل تخم شربتی، چهار تخمه و به دانه که در آب گرم خیس خورده؛
آب نخود آب پز با کمی عسل
نشاسته+ کمی بارهنگ+ عسل
پیاز را روی آتش پخته و با روغن حیوانی میل شود.
سمغ درختی، شکر تیغال، سیب پخته، انار پخته روی آتش نیز مناسب است.
خوبست یک ق.م کتان در کمی آب جوشانده تا غلیظ شود؛ پس از ولرم شدن با کمی عسل مخلوط کرده و در حین سخنرانی یا مداحی میل شود.
https://eitaa.com/joinchat/4252696586Ce586060fd5