🗣کارتخوان
🔘امروزه با رواج ۹۰ درصدی پرداختها از طریق کارتخوان در واقع پولی رد و بدل نمیشود و به جای آن چند عدد با چند صفر مقابل آن است که جابجا میگردد .
هر روزه دست کم بیش از ده هزار میلیارد تومان از این طریق جابجا میشود . به ظاهر هم همه راضی هستند .
خریداران ، زحمت حمل پول را نمی کشند و خطر گم شدن یا دزدیده شدن آن هم نیست .
یک کارت میگذارند در جیب شان و هرچه بخواهند را خریداری میکنند . اعتراضی هم به این روش ندارند زیرا کالایی خریده و بهای آن را نیز در همان موقع پرداخت نموده اند . پس چه جای اعتراضی میتواند باشد؟
فروشندگان هم اعتراضی ندارند چون یقین دارند که موجودی مشتری برای خرید کافی است و پول خرید حتماً در حساب شان قرار خواهد گرفت . حال آنکه در پرداخت از طریق چک ممکن است با کمبود موجودی مواجه شده و چک برگشت بخورد . لذا با خیال راحت کارت میکشند و کالا را تحویل خریدار داده و یا دستمزد خدمات خود را دریافت میکنند . پس او هم راضی است . چون مجبور نیست آخر شب پولها را دسته کرده و در صندوق بگذارد و صبح برود بانک ، در صف نوبت بایستد و پول را به حساب خود واریز نماید .
به این میگویند معامله دو طرف راضی که در ظاهر زیانی هم به کسی وارد نمیکند بلکه خدماتی است که هر دو طرف از آن بهره مند شدهاند .
اما غیر مستقیم خسارت بزرگی به هر دو طرف وارد کرده و می کند که به آن اشاره خواهد شد .
نکتهای که این وسط کمتر به آن توجه میشود این است که پول خریدار در زمان خرید از حساب او کسر میگردد . اما پول فروشنده حداقل ۱۲ ساعت طول میکشد تا به حساب او واریز شود که به دلایلی که قبلاً گفته شد ، فروشنده نیز اعتراضی ندارد و برایش فرقی نمیکند که شبها پولش در صندوق باشد یا در بانک و زحمت رفتن به بانک را هم نداشته باشد .
اما سوال این است در این فاصله حدود ۱۲ ساعته ، این پولها کجا میروند؟
آیا به صورت امواج در آسمان سرگردان هستند تا مسافت فروشگاه تا بانک را طی کنند؟!
یا بلافاصله به حسابی دیگر منتقل میشوند؟
این حساب متعلق به کیست؟
در فاصله این حدود ۱۲ ساعته پولها چه می شوند؟
چرا مثل کارت به کارت کردن ها در همان لحظهای که از یک حساب کسر میشود به حساب دیگری واریز نمیگردد؟
بلی ؛
حدس تان درست است .
به حساب گردانندگان و سازمانی که کارتخوان ها را مدیریت میکند منتقل می شود .
یعنی سازمانی فرضا مثل شاپرک همیشه هزاران میلیارد تومان نقدینگی دارد و چون حساب متعلق به خودش است میتواند در آن دخل و تصرف نماید .
نگرانی کمبود نقدینگی هم ندارد . چون در همان لحظهای که مثلاً هزار میلیارد تومان از آن را خرج میکند ، از طرف دیگر هزار میلیارد تومان دیگر به حسابش وارد میشود .
مثل استخری که از یک طرف آب وارد شود و از سمت دیگر سرریز کند .
لذا استخرشان همیشه پر از پول است .
حالا سوال این است با این حجم زیاد نقدینگی چه میکنند؟
جواب این است که :
بازار ارز و طلا را در دست خود دارند و مدام خرید و فروش کرده و قیمتها را بالا و پایین میکنند .
بازار ملک و مسکن را در اختیار دارند .
می توانند روی قیمت خودرو و نرخ سهام در بورس تاثیر بگذارند . کالاهای دیگر مثل آهن و آلومینیوم و امثال آن را بخرند و بفروشند و سود ببرند و هزار کار سودآور دیگر که با تصرف غیر شرعی در اموال مردم ، خود را پروار میکنند .
در واقع یک غول اقتصادی خلق شده که بی آنکه از خود سرمایهای داشته باشد با سرمایه مردم هر کاری که بخواهد انجام میدهد هیچکس هم به او اعتراضی ندارد .
اما یکی از دلایل تورم و کم ارزش شدن پول ملی همین سرمایه عظیمی است که در اختیار اینان قرار میگیرد .
خسارت غیر مستقیمی که قبلا اشاره شد همین است که متوجه همه مردم میگردد .
چنانچه اینگونه سازمانها خصوصی باشند ، معلوم میشود که وابسته به یک حلقه مشترک المنافع هستند که هم خودشان سود میبرند و هم به دیگران و امتیاز دهندگان مجوز قانونی تاسیس چنین سازمان ها داده می شود .
اگر هم دولتی باشد ، یعنی دولت در هر روز هزاران میلیارد تومان پول در گردش در اختیارش است که متعلق به او نیست .
حالا چه کسی اقتصاددان و نابغه است؟
اینها یا شیطان؟
تازه به همین هم قانع نیستند و قصد دارند بابت هر تراکنش از طریق کارتخوانها مبلغی به عنوان کارمزد از حساب خریدار کسر نمایند .
این را میدانیم از دست من و شما کاری ساخته نیست . بظاهر همه هم راضی هستیم اما همین که بدانیم چه سازمانهای شیطان صفتی در این مملکت کار میکنند کافی است .
دولت ها نباید اجازه چنین کاری میدادند و خودشان کارتخوانها را مدیریت کرده و پول فروشنده را هم در جا به حساب شان منتقل میکردند .
ولی چه کنیم که خانه از پای بست ویران است.
......
......