▪️
با توجه به اینکه شما در جریان راهاندازی و شکلگیری توکافولاد بودید، به نظرتان تأسیس این شرکت چه تغییر و تأثیری در فرایندهای مجموعه فولاد مبارکه و خدماترسانی به این مجتمع صنعتی داشته است؟
🔸در اواسط ۶۰ وقتیکه زمان راهاندازی و اوج گرفتن کارهای فولاد مبارکه بود، نگاه ژرف و دوراندیشانه مهندس عرفانیان بهعنوان مجری طرح به ایجاد شرکتی اقماری برای فولاد مبارکه منتهی شد و درنتیجه توکا شکل گرفت. درواقع آن زمان شرح وظایف مفصلی برای این شرکت در نظر گرفته شد. نخست اینکه قرار بود این شرکت با مشارکت پرسنل دایر شود و بهاینترتیب کارکنانی که آن هنگام در فولاد مبارکه شاغل بودند و آنهایی که در آینده استخدام و به جمع فولادیها افزوده شدند به جمع سهامداران این شرکت پیوستند تا این شرکت بتواند بهمنزله یک بازو و ابزاری در اختیار فولاد مبارکه فعالیتهای مختلفی را انجام دهد و بهنوعی یاری گر فولاد مبارکه نیز باشد. اقداماتی که بود، بهنوعی همین مواردی است که امروز انجام میشود. به این معنا که توکا یک شرکت هلدینگ است و شرکتهایی درزمینهٔ تعمیرونگهداری، بهرهبرداری، ساختوساز، توسعه، حملونقل جادهای، دریایی و هوایی را دارد.
🔸علاوه بر این در بخش خدمات فرادست و فرودست صنعت فولاد ازجمله تأمین مواد مصرفی مثل نسوزها، قطعات یدکی، قطعات مصرفی و در تکمیل صنایع پاییندست که خوراکشان ورق فولادی است فعالیت میکند و در ادامه ایجادکننده کارگاههایی گردید که تأمین تجهیزات، قطعات یدکی و قطعات مصرفی را بر عهدهدارند.
🔸درواقع این موارد اهدافی بود که آن زمان برای این شرکت تعریف شد. در ادامه فعالیتها و بهمنظور توسعه شرکت طی رایزنی با بانک ملی، موافقتی انجام گرفت که وامی به مبلغ ۳۰ هزار تومان در اختیار تک تک پرسنل فولاد قرار گیرد تا افراد بتوانند از این وام که با اقساط دوساله بود، سهام شرکت را خریداری کنند و سهامدار این شرکت شوند.
🔸بهاینترتیب ایجاد شرکت بهخوبی شکل گرفت و فعالیت آن بهخوبی پیش رفت و فولاد مبارکه نیز در آن زمان تا جایی که میتوانست از این شرکت حمایت کرد تا به آن اهدافی که مدنظر داشت، برسد.
🔸من امروز آمار دقیقی از پرسنل فولاد مبارکه که سهامدار توکافولاد هستند ندارم، اما میدانم که سهام فولادیها کمتر شده است. اما بههرحال این شرکت فعالیتهای بورسی خود را دنبال میکند، ضمن اینکه توسعه خوبی هم داشته و شرکتهای دیگری نیز تأسیس کرده که برخی البته تعطیل شدند، اما شرکتهای خوبی که پشتیبانیکننده مجموعه فولاد مبارکه و سایر صنایع فولادی کشور بودند، موفق هستند.
🔸بههر روی باید یاد مهندس عرفانیان را گرامی داشت که او شاکله این مجموعه را خیلی خوبشکل داد تا امروز شاهد دستاوردهای آن باشیم. مدیران زیاد دیگری هم به این مجموعه آمدند و رفتند که اغلب جزو بازنشستگان فولاد مبارکه بودند و در موعدی که نقش مدیریتی داشتند اقداماتی انجام دادند، امید که در آینده نیز این امور ادامه خواهد داشت.
🔸مطالعهی متن کامل این مصاحبه در:
🌐
https://tukaco.ir/?p=3459
💎
@tukafoolad