آیین سنتی «ککه دبیج» محله جسیدان آستانه اشرفیه 🔸در آیین سنتی «ککه دبیج» محله جسیدان که بیش از ۱۵۰ سال قدمت دارد زنان روستای جسیدان آستانه اشرفیه از ششم محرم با تکه تکه کردن و پخت کدو‌های محلی مقدمات پخت کاکا که نوعی شیرینی محلی است را آماده می‌کنند. 🔸هفتم محرم کار خمیرگیری و پخت کاکا انجام می‌شود و هشتم محرم در شب تاسوعای حسینی در بین عزاداران و هیئت‌هایی که به این منطقه می‌آیند توزیع می‌شود. 🔸در منطقه جسیدان که در گذشته از روستا‌های همجوار شهر بود کشت برنج و کدو مهم‌ترین منبع درآمد مردم بود و در پخت کاکا، از کدو، آرد برنج، آرد گندم و ادویه‌های مختلف استفاده می‌شود. 🔸آیین کاکاپزی از آیین‌های سنتی در مرحله ثبت میراث معنوی گیلان است. 🆔 @tv_baran5