بسم الله و الحمدلله
🔴 پایان بخشی به منازعه ی ارزشها
🔺تردیدی نیست که اصلاح سیاستهای اقتصادی و رسیدگی به معیشت مردم از اهم وظایف دولتهاست و رفاه و امنیت مولفه های مهمی در پیشبرد بسیاری از اهداف ما در زندگی و دستیابی به آرامش هستند.
🔺اما آنانکه در یک جامعه ی تعریف شده بر مبنای جهان بینی توحیدی و نظامی که رشد انسانی و تربیت دینی را بر مبنای آموزه های وحیانی میداند به لزوم استقرار حکومت دینی اقرار و اعتقاد دارند، باید توجه داشته باشند که چنانچه فراهم نمودن بسترهای معیشتی در شرایط رفاهی و آسایش اقتصادی محقق گردد، لکن اعتقاد مردم و هنجارها و باورهای ایشان سمت و سوی ارزشی و تعالی محور خود را از دست بدهد، گریزی نیست که حیات بشری در ورطه ی مهلک زندگی حیوانی گرفتار و مقبوض گردد.
🔺جامعه ای متمول که در فراهم آوردن زمینه های رشد معنوی و ساختار سازی تمدنی در سایه ی مفاهیم ناب توحیدی، بهنگام و دغدغه مندانه تلاش نکرده باشد، تنفسش عاری از رایحه ی حیات طیبه و زیست مومنانه خواهد بود.
🔺در تقابل قرار دادن واژگانی که هر کدام بار مهمی از بخشی از نیازهای مهم حیات انسان را در جامعه ای ارزش باور و تعالی محور به دوش میکشند بدون توجه به تاثیر متقابل آنها بر یکدیگر خطایی است که محاسبات ما را در برنامه ریزیهای خرد و کلان و مسئولیت پذیری در برابر عواقب آن به خطاهای فاحش و گاهی جبران ناپذیر گرفتار خواهد ساخت.
🔺باید باور کنیم جامعه ای که اختلاس را زشت میداند چون میداند که منافع مشروع مالی سایر افراد را خدشه دار مینماید اما نمیداند که چه عاملی انسانها را اینچنین طماع میسازد که حتی به قیمت تطمیع نهادهای نظارتی و قانونی، تیغ بر شاهرگ عدالت اقتصادی بگذارد و بدون توجه به تاثیر آموزه های اعتقادی درون باور، اولویت در مبارزه با مفاسد مالی را در تقابل با اهمیت دادن به مبارزه با ولنگاریهای اخلاقی قرار میدهد، مع الاسف رابطه ی علیت میان شخص فاسد و عاملیت فساد را گم کرده است.
🔺اگر تصور میکنیم میتوانیم جامعه ای داشته باشیم که به حفظ ارزشها و لزوم فرهنگسازی و در عین حال بازدارندگی قانونی از سوی حکومت بی اعتنا یا کم اعتنا باشد لکن سوء استفاده های مالی و چپاول بیت المال را متعصبانه پیگیری و ممانعت و یا مجازات نماید، قطعا به پریشانی در تحلیل و ریشه یابی مسائل مبتلا و گرفتار سطحی نگری آسیب زا در نظرگاه خود شده ایم.
🔺ختم کلام اینکه از تلاش برای در تقابل قرار دادن ارزشها و اولویت بخشیهای غیر عقلانی به حقیقتهای موثر در اعتلای جامعه ی اسلامی که نفی هر کدام تاثیر جدی بر آن حقیقت دیگر دارد دست برداشته، همه با هم به تدبیر در مبارزه با باطل، در یک هم افزایی متحدانه بپردازیم، ان شاءالله
✍ مریم اشرفی گودرزی