﷽
💢 تأمل و تفکر و تعقل، مبنای حرکت در هر قدم شیعه امیرالمؤمنین علیه السلام
✅ قسمت دوم / عنوان بصری جلد دوم ص 32 و 33
❖ این مسئله بسیار مهمی است که چگونه تبلیغات، اختیار و عقل انسان را می رباید، تا جایی که انسان خود را مقهور آن شخصیت می بیند و هیچ گونه تملکی نسبت به اعمال خود ندارد.
❖ نظیر این مطلب را راجع به هیلتر نیز نقل می کنند که او عده ای نوجوان مُراهِق و غیر بالغ را طوری تربیت کرده بود که با در دست داشتن نارنجک به زیر تانک می رفتند و وسایل ارتش متفقین را منهدم می کردند. در روزهای آخر هجوم به شهر برلین که دیگر نزدیک بود متفقین به ساختمانی که هیتلر در آنجا بود برسند، او به واسطه همین بچه های نابالغ چند روزی جلوی حمله آنها را گرفته بود.
اگر فرضا نوجوانی که هیچ چیز نمی داند، تحت تأثیر قوای تبلیغی شخصی، جان خود را زیر مسلسل و تفنگ و تانک ببرد و از بین برود، آیا این عمل فی حدّنفسه صحیح است؟ این عمل ارزشی ندارد!
❖ امروزه بعضی از انواع موسیقی وجود دارد که با پخش آن انسان از خود بی خود می شود و اختیار از کف می دهد و بدون اینکه متوجه باشد خود را در موقعیت هلاکت قرار می دهد؛ حال اگر شما با آهنگ مهیجی شخصی را تحریک کنید که او بدون اختیار کاری انجام دهد، عمل او هیچ ارزش و فایده ای ندارد؛ چرا که عمل انسان باید از روی عقل و اختیار باشد.
💽 عنوان بصری مجلس هشتم
آیه الله حاج سید محمد محسن حسینی طهرانی قدس الله سره
@vaezin_com1