بسم الله الرحمن الرحیم
✅
👈
آثار و تبعات بحران مالی آمریکا بر مردم آن کشور »
د: افزایش نرخ بیکاری
آمارهای دولتی آمریکا نشان می دهد نرخ بیکاری در این کشور در دو ماه جولای و آگوست به ۹/۱ درصد رسیده است.این بالاترین نرخ بیکاری در ایالات متحده از سال ۲۰۱۵م است.
کندی ایجاد شغل ،نگرانی ها را نسبت به عمیق تر شدن اوضاع اقتصادی و استمرار رکود ،افزایش داده است.
به قدری فضای کسب و کار نابسامان است که سازمان جهانی مدیران تجاری ،یک موسسه تحقیقاتی غیر انتفاعی درامریکا ،اخیرا گزارش داده است که شمار آمریکایی های جویای مزایای بیکاری از ۱۰۰۰۰۰ هزار تن بطور فصلی به بیش از یک میلیون تن رسیده است.
رئیس بانک مرکزی آمریکا با اعلام این که وضع اقتصادی بهبود نیافته ،تصریح کرد کاهش نرخ بیکاری بعلت ناامیدی از یافتن کار بوده است.
خبرگزاری فرانسه در گزارشی بیان کرده است: بهبود وضع اقتصادی به اندازه ای نبوده است که بتوان هشت میلیون فرصت شغلی برای بیکاران ایجاد کرد.
هم اکنون بیش ۳۰ میلیون آمریکایی از بیمه بیکاری استفاده می کنند که این رقم ، بیش از شش برابر از نرخ بیکاری در سال ۲۰۱۴ بشمار می آید.
همچنین به حساب نیاوردن شمار آمریکایی های با کار نیمه وقت در آمار کلی بیکاران ،یکی از دلائل کاهش ظاهری نرخ بیکاری در آمریکا اعلام شده است.
برخی اقتصاددانان،نرخ واقعی بیکاری در آمریکا را ۴۰ درصد تخمین زده آند .یک نظرسنجی که توسط موسسه گالوپ انجام شده نیز نشان میدهد نرخ بیکاری در ماه نوامبر سال ۲۰۱۸ م بیش از بیست درصد بوده که در ماه پایانی سال ۲۰۲۰,دسامبر به ۲۴ درصد افزایش پیدا کرده است.
دیگر گزارش ها از وجود قریب به دوازده میلیون نفر بیکار در آمریکا حکایت دارد که بیش از نصف آنها برای بیش از یک سال بیکار مانده آند.
آمارهای منتشره همگی ،وجود ضعف جدی در اقتصاد ایالات متحده را نشان می دهد تا جایی که اوباما در سال آخر ریاست جمهوری اش اعلام کرد با این وضعیت نباید به کارهای سیاسی و حزبی بپردازیم ،بلکه اولویت ما باید ایجاد دو میلیون شغل باشد ...
ه: ناامیدی آمریکایی ها از بهبود اوضاع اقتصادی
گزارش جدید درباره اقتصاد آمریکا نشان می دهد آمریکایی ها امید خود را به رهایی از بحران مالی جاری در این کشور از دست داده آند. انجمن گفتمان ،یک موسسه غیر انتفاعی آمریکایی که پژوهش در باره امور مالی و تجاری میپردازد ،اعلام کرده است شاخص اعتماد مصرف کنندگان از ۶۵ درصد در آوریل به کمتر از ۴۸ درصد در ماه مه کاهش یافته است.
لین فرانکو ،رئیس بخش پژوهش این موسسه گفت:« مصرف کنندگان بطور چشمگیری بیش از پیش نگران اینده وضعیت تجاری و شرائط بازار کار و همچنین چشم انداز درآمد خود هستند.نگرانی از تورم از جمله آنهاست.»
مردم به صراحت بیان می کنند آمریکا از زمان آغاز آنچه مقامات این کشور « جنگ با تروریسم »می خوانند و به بهانه آن به افغانستان و عراق و.. حمله کردند ،دچار مشکلات اقتصادی گسترده ای شده است.
و:افزایش ناامیدی آمریکایی ها از اوباما و ترامپ و حتی بایدن
تازه ترین نظر سنجی ها درباره محبوبیت اوباما حاکی از آن است که حدود شصت درصد از آمریکایی ها به کارآمدی سیاست های رئیس جمهور کشورشان ایمان ندارند. همچنین نتایج نظرسنجی از نزدیک ۱۵۰۰ نفر از مردم آمریکا نشان می دهد که تنها ۳۳ درصد آمریکایی ها به سیاست های اقتصادی اوباما خوشبین هستند. واین در حالی است که نزدیک ۶۰ درصد از آنان ،سیاست های اقتصادی اوباما را ناکارآمد ارزیابی کرده آند.
این در حالی است هنگامی که اوباما قدرت را در دست گرفت ۶۰ درصد از مردم آمریکا نسبت به قدرت تصمیم گیری او امیدوار بودند.بر اساس این نظرسنجی که از سوی واشنگتن پست و شبکه خبری ای بی سی آمریکا انجام شده است ،مشکلات اقتصادی،افزایش نرخ بیکاری،جنگ در افغانستان و عراق،ناکامی دولت ایالت متحده در مهار نشت نفت در خلیج مکزیک و برنامه اصلاح خدمات بهداشتی این کشور و هزینه های سرسام آور در مسائل جهانی خاصه مقابله با اسلام گرایی و مقاومت و...از جمله مهمترین مسائلی بودند که موجب کاهش روز افزون محبوبیت اوباما و ترامپ و بایدن میان مردم کشورشان شده است...
سلامتی امام خامنه ای عزیز صلوات و قرائت آیه الکرسی فراموش نشود
✍ سهراب خلیلی
۵ اسفند ۱۴۰۱