علیرغم قطع برق به دلیل کمبود سوخت نیروگاهی رخ میدهد
🔰 بیتوجهی به قاچاق سالانه ۹ میلیارد لیتر سوخت از خشکی و دریا
🔸در حالی که دلیل اصلی خاموشیهای پاییزی، مشکل در تأمین سوخت نیروگاهها است، به گفته رئیس مجلس روزانه 25 تا 30 میلیون لیتر فرآورده یعنی سالانه بین 9 تا 11 میلیارد لیتر سوخت از خشکی و دریا قاچاق میشود.
🔸نیروگاههای کشور از سوخت فسیلی برای تولید برق استفاده میکنند که بخش قابل توجهی از آن گازوئیل است. طی هفتههای اخیر دولت با مشکل تأمین گازوئیل مواجه بود و نتوانست برق لازم را تامین کند که موجب خاموشیهایی در سطح کشور شد.
این در حالی است که اگر دولت میتوانست از قاچاق گازوئیل که در حجم بسیار زیادی قاچاق میشود، جلوگیری کند؛ تامین این سوخت برای نیروگاهها با مشکل مواجه نمیشد و مردم گرفتار قطع برق و خاموشی نمیشدند.
🔸«محمدباقر قالیباف»، رئیس مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی روز سهشنبه در این خصوص گفت:
🔻روزانه بین ۲۵ تا ۳۰ میلیون لیتر فرآورده از کشور قاچاق میشود که تردید نکنید این قاچاق سازماندهی شده است و مراکز تولید و مصرفکنندههای اصلی، اولین تهیهکنندههای این قاچاق هستند.» این اظهارات نشان میدهد در طول یکسال چیزی بین ۹ تا ۱۱ میلیارد لیتر سوخت قاچاق میشود.
🔸به بیان دیگر طبق اظهارات رئیس مجلس، در حال حاضر حدود 1به بیان دیگر طبق اظهارات رئیس مجلس، در حال حاضر حدود 15 درصد از بنزین و گازوئیل تولیدی در کشور قاچاق میشود که ارزش آن به حدود 75 درصد از سهم دولت از درآمدهای نفتی رسیده است.
🔻نکته جالب اینکه هماکنون سرجمع ناترازی بنزین و گازوئیل در کشور عددی کمتر از ۳۰ میلیون لیتر در روز است؛ یعنی اگر قاچاق نداشتیم، ناترازی سوخت نیز وجود نداشت.
۵ درصد از بنزین و گازوئیل تولیدی در کشور قاچاق میشود که ارزش آن به حدود ۷۵ درصد از سهم دولت از درآمدهای نفتی رسیده است.
نکته جالب اینکه هماکنون سرجمع ناترازی بنزین و گازوئیل در کشور عددی کمتر از ۳۰ میلیون لیتر در روز است؛ یعنی اگر قاچاق نداشتیم، ناترازی سوخت نیز وجود نداشت.
#سرویس_اقتصادی
https://kayhan.ir/001GCt
@Kayhan_online