📌متن شبهه👇
چرا در کشورهای اروپایی که کافر هستند، باران بیشتری می بارد اما در کشورهای مسلمان، همیشه خشکسالی است؟ چرا؟
📌 *پاسخ به شبهه*👇
🔹 پاسخ اجمالی: تأثیر ایمان و کفر بر کاهش و افزایش نزول باران و نعمتهای طبیعی، همیشگی و انحصاری نیست. یعنی اینگونه نیست که همیشه کافران از نعمت محروم باشند و مؤمنان در نعمت فراوان. گاهی خداوند به کافران نعمت می دهد بخاطر بی بهره بودن آنها در قیامت. و گاهی به مؤمنان تنگدستی می دهد برای رشد و تعالی او.
👈 ما با علم محدود خود نمی توانیم درباره علّت حقیقی نعمت کافر و تنگدستی مؤمن اظهار نظر کنیم و علم آن نزد خداست.
🔹 پاسخ تفصیلی:
🔴 درباره میزان نزول باران و به طور کلی افزایش و کاهش رزق و نعمت های طبیعی و بهره مندی انسان ها از دنیا، تعالیم دینی چند نکته را به ما می آموزند:
1️⃣ همه نعمت های دنیا و رزق های پاک، در اصل مخصوص بندگان مؤمن است:
🔆 آیه 32 سوره اعراف: بگو: «چه کسی زینتهای الهی را که برای بندگان خود آفریده، و روزی های پاکیزه را حرام کرده است؟!» بگو: «اینها در زندگی دنیا، برای کسانی است که ایمان آوردهاند؛ (اگر چه دیگران نیز با آنها مشارکت دارند؛ ولی) در قیامت، خالص (برای مؤمنان) خواهد بود.» این گونه آیات (خود) را برای کسانی که آگاهند، شرح میدهیم!
2️⃣ مسلمان بودن کافی نیست، باید با تقوا باشیم:
🔆 سوره اعراف، آیه 96: و اگر اهل شهرها و آباديها، ايمان مى آوردند و تقوا پيشه مى كردند، بركات آسمان و زمين را بر آنها مى گشوديم ولى (آنها حق را) تكذيب كردند ما هم آنان را به كيفر اعمالشان مجازات كرديم.
3️⃣ کم و کاستی ها گاهی بخاطر امتحان الهی است که باید در آن صبور باشیم:
🔆 سوره بقره، آیه 155: قطعاً همه شما را با چيزى از ترس، گرسنگى، و كاهش در مالها و جانها و ميوه ها، آزمايش مى كنيم و بشارت ده به استقامت كنندگان!
4️⃣ هر کس فقط دنیا را بخواهد، خدا به او نعمت دنیا را می دهد اما در قیامت محروم می شود:
🔆 سوره هود، آیه 15 و 16: كسانى كه زندگى دنيا و زينت آن را بخواهند، (نتيجه) اعمالشان را در همين دنيا بطور كامل به آنها مى دهيم و چيزى كم و كاست از آنها نخواهد شد! (ولى) آنها در آخرت، جز آتش، (سهمى) نخواهند داشت و آنچه را در دنيا (براى غير خدا) انجام دادند، بر باد مى رود و آنچه را عمل مى كردند، باطل و بى اثر مى شود!
5️⃣ اگر مؤمنان به سمت کفر کشیده نمی شدند، خدا بیش از اینها به کافران در دنیا نعمت می داد:
🔆 سوره زخرف، آیات 33 تا 35: اگر (تمكّن كفّار از مواهب مادى) سبب نمى شد كه همه مردم امت واحد (گمراهى) شوند، ما براى كسانى كه به (خداوند) رحمان كافر مى شدند خانه هايى قرار مى داديم با سقف هايى از نقره و نردبانهايى كه از آن بالا روند،(*) و براى خانه هايشان درها و تختهايى (زيبا و نقرهاى) قرار مى داديم كه بر آن تكيه كنند (*) و انواع زيورها ولى تمام اينها بهره زندگى دنياست، و آخرت نزد پروردگارت از آن پرهيزگاران است!
6️⃣ اگر دنیا ارزش داشت، خدا چیزی از آن را به کافر نمی داد:
📚 رسول خدا فرمود: اگر دنيا نزد خدا به قدر بال پشه اي ارزش داشت، چيزي از آن را به كافر و منافق نمي داد.
(امالی صدوق، مجلس 41)
💠نکات تکمیلی 💠
👈 رزق الهی در باران و زمین سرسبز خلاصه نمی شود؛ رزق در همه ابعاد زندگی وجود دارد.
➕ چه بسیار افرادی که از ثروت برخوردارند اما سلامت جسمی یا روحی ندارند. لذا نمی توان این افراد را بهره مند از نعمت الهی دانست زیرا از نعمت های مهمتری همچون سلامتی محروم هستند.
👈 رزق آن بهره ای است که در نهایت انسان از نعمت خدا می برد:
➕ چه بسا یک قنات کوچک در یک سرزمین بیابانی، سبب رونق باغداری آن منطقه شود اما باران های مکرر در یک منطقه به جز سیل و ویرانی برای آن مردم ثمری نداشته باشد!
👈 نه مردم کشورهای اروپایی همگی کافر هستند و نه مردم کشورهای مسلمان، همگی با تقوا! لذا نمی توان به صورت مصداقی قضاوت کرد درباره بهره مندی این کشورها از نعمت های الهی قضاوت کرد و علم آن نزد خداست.
👈 بر اساس مطالب بالا، روشن شد که اگرچه بین ایمان و نعمت و کفر محرومیت از نعمت، رابطه ای برقرار است اما این رابطه همیشگی نیست و ممکن است به دلایلی وضع تغییر کند. مومن بخاطر امتحان محروم شود و کافر بخاطر فرورفتن در کفر نعمت بیشتری بگیرد!
🇮🇷 کانال ویتامین سیاسی 💯
🆔
https://eitaa.com/Vitaminsiyasi