قبح شکنی نسبت به ناهنجاری های دینی و اجتماعی
🔸اکثر کاربران در فضای مجازی به دلیل ارتباط تعاملی خود با دیگران، در بسیاری از کنش ها و واکنش ها خود را دخالت داده و در انجام انواع اقدامات مشارکت می نمایند.
🔹از طرفی به جهت تسلط کامل بیگانگان بر اینترنت و فضای مجازی، اکثر فعالیت های کاربران بصورت ناهنجار بوده و در تعارض کامل با هنجارهای اجتماعی و دینی کشور می باشد.
🔸طبق تحقیقات انجام شده، کاربران فضای مجازی در زمان حضور خود در فجازی، بخصوص در بازی های آنلاین و یا آفلاین ویدئویی، بارها و بارها اعمالی چون سرقت، تجاوز به عنف، زورگیری، قمار ، شراب خواری، تشکیل باندهای تبهکاری و... را تجربه می نمایند.
🔹کاربران پس از مدتی به دلیل عادی شدن مواجهه با موارد مزکور و حتی ارتکاب و انجام آن، قبح چنین اعمالی برایشان از بین رفته و در برخی از موارد منجر به انجام چنین اعمالی در محیط فیزیکی نیز می شود که پس از مصاحبه با این افراد، همه ی آنها دلیل ارتکاب به اعمال و افعال خارج از عرف و شرع را هیجان زدگی در فضای مجازی عنوان می کنند که در اغتشاشات اخیر شاهد آن بودیم.
🔸برای مثال آتش زدن اماکن عمومی و حمله به عابران پیاده و تشکیل گروه برای ایجاد رعب و وحشت و حمله پلیس، نمونه هایی از اعمال عادی برای کاربران فضای مجازی می باشد که در چند سال اخیر به دلیل عدم نظارت بر محتوای رسانه ای و بازی ها، شدت یافته است و این عادی انگاری و هیجان برای انجام اقدامات و ناهنجاری ها باعث شده است که جوانان وارد دنیای جدیدی شده که به هیچ وجه از عواقب و خطرات آن آگاه نیستند.
🔹راه اندازی شبکه ملی اطلاعات در کنار اینترنت ملی و استاندارد سازی پیام رسان ها و شبکه های اجتماعی و استفاده از روش های آموزش سواد رسانه ای در مدارس و دانشگاه ها و همچنین صدا و سیما، می تواند باعث کاهش آثار مخرب فضای مجازی بر بنیان خانواده ها و اجتماع گردد.
"مرتضی حاتمی"
•**|صدای ایران صدای ملت بیدار|**
🎙
@voinews |
@voinews