🔵نشست علمی «آیندهپژوهی شبهات دینی در حوزه شخصیت و حقوق زن در اسلام» برگزار شد
▪️به گزارش روابط عمومی مرکز مطالعات و پاسخگویی به شبهات حوزههای علمیه، هشتمین نشست از سلسله نشستهای «علمی مجازی» از سوی «گروه شبهه شناسی مرکز مطالعات و پاسخگویی به شبهات (حوزه های علمیه)» با عنوان «آیندهپژوهی شبهات دینی در حوزه شخصیت و حقوق زن در اسلام»، در روز سه شنبه ۲۱ دی ماه ۱۴۰۰ با حضور و ارائه حجت الاسلام و المسلمین دکتر محمدرضا کدخدایی؛ مدیر گروه مطالعات جنسیت و خانواده مؤسسه شناخت برگزار شد.
▫️ایشان در ابتدا بحث خود را با روایتی از حضرت امیر مومنان علی علیه السلام آغاز کردند که متن روایت چنین است: «بُنِی الْکفْرُ عَلَی أَرْبَعِ دَعَائِمَ الْفِسْقِ وَ الْغُلُوِّ وَ الشَّک وَ الشُّبْهَةِ » و تاکید کردند که باید مراقب شبهات باشیم تا به سرحد کفر نرسیم.
▪️سپس ایشان افزودند: بحث در مسائل حوزه شخصیت و حقوق زنان در متغیرهای اجتماعی تغییر می کند. یکی از مهم ترین متغیرها در کشور ما «دین نهادینه شده» است. این همان دینی است که در عرف مردم وجود دارد و به آن عمل می کنند. یکی دیگر از متغیرها را «فرانهادی» دانستند. مثلا دینی که در کلام و فقه معرفی می شود، یا ارزش های تاریخی و ملی که در پدیده های انسانی و اجتماعی از جمله مباحث شخصیت و حقوق زن نقش اساسی دارد.
▫️ایشان پیش فرض همه این شبهات را عمدتا محصول ناهمخوانی زیست اجتماعی انسان ها دانستند. زمانی که مثلا در مکتبی قدرت، ثروت و آزادی در امیال نفسانی، معیار شد دیگر به ازدواج و ارزش های خانوادگی توجهی نمی کنند. زمانی که زیست اجتماعی انسان ها با آن متغیر های فرانهادی تلاقی کرد اینجا ایجاد شبهه میکند.
▪️و در نهایت ایشان افزودند: درست است که جامعه ایران حکومت دینی است ولی خب یک بستر تاریخی قبل از انقلاب دارد که عاریت از نظام توسعه است. این نکته خیلی مهم است، حدودا هر اتفاقی که در چهار دهه قبل در غرب اتفاق افتاده است اکنون در جامعه ما دارد اتفاق می افتند مثل همجنسگرایی، فمنیسم و... . لذا اگر متغیر های نهادی نجبند چند سال آینده دغدغه های بیشتری در این زمینه ها داریم.
🖇برای جزئیات بیشتر روی لینک زیر کلیک کنید:
https://www.pasokh.org/fa/News/View/92599/
◄مرکز مطالعات و پاسخگویی به شبهات (حوزههای علمیه)
➡️
@spasokh