روز جهانی حجاب چیست؟😇
باتوجه به سوالات زیاد شما دوستان عزیز
✍
#میرجعفری
روز جهانی حجاب اول فوریه هر سال در ۱۱۶ کشور جهان برگزار میشوداول فوریه هر سال بهعنوان روز جهانی حجاب معرفی شده است روزی که زنان غیرمسلمان برای یک روز حجاب را تجربه میکنند.
به گزارش لباس پارسی؛ روز جهانی حجاب (World Hijab Day) هر ساله در ۱ فوریه ۱۲ بهمن در ۱۱۶ کشور جهان برگزار میشود. این روز به ابتکار نظمه خان (Nazma Khan)یک زن مسلمان آمریکایی و پس از واکنشهای اسلام هراسانۀ پس از رویداد ۱۱ سپتامبر پیشنهاد شد.در «روز جهانی حجاب» زنان غیر مسلمان از ادیان مختلف یک روز را با حجاب گذرانده و تجربه خود از حجاب را بیان میکنند.
این رویداد در رسانههای غربی بازتاب داشت و زنان غیر مسلمانی که در این پویش شرکت داشتند عکس خود را با حجاب در فیس بوک منتشر کردند.
نظمهخانکه خود اهل بنگلادش است و ازکودکی در آمریکا زندگی کرده به خاطر داشتن حجاب روزهای سختی را پشت سر گذاشته و به این فکر افتاده تا به هر شکلی که میتواند به زنان مسلمان و محجبه کمک کند. او میگوید میخواست با این کار نوع نگاهها به بانوان محجبه را تغییر دهد و نگاههای کلیشهای به آنها را بشکند. به عقیده او تجربه حجاب حتی برای یک روز دید زنان را باز میکند و باعث میشود از روی ظاهر درباره کسی قضاوت نکنند.
از آن زمان تا کنون این حرکت در سراسر جهان گسترش یافته و از آمریکا تا فیلیپین و ایرلند، زنان در روز اول فوریه سعی میکنند یک روز روسری سر کنند. امروز بهلطف این جنبش، وبسایت روز جهانی حجاب راهاندازی شده،در فیسبوک صفحهای به آن اختصاص یافته و در شبکههای اجتماعی هشتگهایی مانند:
#WorldHijabDa و
#HijabIstand برای حمایت از آن ایجاد شده است.
و امسال روز جهانی حجاب حال و هوای دیگری به خود گرفته است. بانوان محجبه و زنانی از ادیان مختلف در حالی در اول فوریه روسری به سر میکنند مثل سال های قبل در مخالفت از فرمان اجرایی دونالد ترامپ ؛ فرمانی که طبق آن ورود پناهجویان و مهاجران بهویژه مسلمانان به خاک آمریکا ممنوع است.
دیدرا ابود یکی از اولین کسانی است که در سازماندهی برنامههای روز جهانی حجاب نقش داشته است. او در آرکانزاس متولد شده و ۱۹ سال پیش به اسلام گرویده است. این بانوی مسلمان میگوید زنان مسلمانی که در آمریکا روسری سر میکنند تحت تدابیر امنیتی شدیدی هستند، نگاههای منفی به آنها زیاد است و حتی گاهی مورد حمله قرار میگیرند. وی معتقد است زنان مسلمان پوشش حجاب را انتخاب میکنند تا عملاً نشان دهند یک زن مسلمان هستند. به عقیده او روز جهانی حجاب راهی است برای نشان دادن اتحاد و همبستگی با زنان مسلمان در آریزونا و در سراسر جهان.
نظمه خان، زن مسلمان ساکن نیویورک تصمیم گرفت که در اول ماه فوریه را روز جهانی حجاب بنامد و در این روز به مشکلات زنان مسلمان محجبه و تجربیات آنان بپردازد.
نظمه می گوید:توسط مردان تعقیب میشدم، به من تف میانداختند و تروریست و اسامه بن لادن خطابم میکردند.
نظمه خان برای ارتباط با زنان دیگر محجبه که با همین تبعیضها و چالشها درگیر هستند، از آنان دعوت کرد تا تجربیات خود را در شبکههای اجتماعی به اشتراک بگذارند.
از زمان آغاز بکار در سال ۲۰۱۳، این رویداد در ۴۵ کشور جهان بیش از ۷۰ سفیر دارد و زنان ۱۹۰ کشور نیز در این رویداد شرکت میکنند.
الی لوید، یک مسیحی بریتانیایی است که همراه با دخترش هر سال در این رویداد شرکت میکند. او معتقد است که زنان باید به دور از تعصب و تبعیض در انتخاب پوشش خود آزاد باشند.
خانم لوید به شبکه الجزیره گفت: اگر من بخواهم کلاه بر سر کنم، کسی مرا قضاوت نمیکند. اگر موهایم را بالا ببرم یا ببافم هم قضاوت نمیشوم. پس چرا باید زنانی که روسری را انتخاب میکنند، قضاوت شوند؟ این عادلانه نیست.
برگزار کنندگان رویداد روز جهانی حجاب امیدوارند که با نشان دادن تنوع، قدرت و پیشرفت زنان مسلمان، کلیشههای رایج درباره آنان را تغییر دهند. این گروه سعی دارند تا با نشان دادن موفقیتهای زنان محجبه و حضور موفق آنان در جامعه با طرز تفکر رایج درباره اسلام و زن مسلمان مبارزه کنند.
از زمان ظهور گروه داعش، بسیاری از زنان مسلمان محجبه در کشورهای مختلف با چالشها و تبعیضهای جدیدی روبه رو شدند.
میروسلاوا یک شهروند اهل جمهوری چک که در بریتانیا زندگی و کار میکند، از چهار سال پیش حجاب را به عنوان پوشش خود انتخاب کرد. او در این مدت بارها در خیابان «روسپی» و «داعشی» خطاب شده و حتی چندینبار تهدید به مرگ شد.https://
eitaa.com/joinchat/3344760855C17713c4a73
انتشار با ذکر لینک کانال مطالعات اسلامی زنان
دوستان خود را دعوت کنید