🟢بانوان طلبه، فضای مجازی، و جامعه در حال تغییر
(قسمت اول)
✍🏼حسینعلی رحمتی
🔻1. مناسبت هایی چون ایام فاطمیه جدای از بزرگداشت مقام و اندیشه حضرت زهرا(س)، فرصتی مناسب است برای بررسی مسائل و موضوعات مربوط به زنان از منظر ارتباط با دین، دین داران، و نهادهای تبلیغ دین؛ به ویژه حوزه های علمیه. در این میان، به طور خاص بایستی از مسوولیت و رسالت حوزه های علمیه خواهران سخن گفت، چرا که در زمینه تبیین نگاه دینی به زن، پاسخ به سوالات و چالش های مربوط به زنان، و تبلیغ دین برای بانوان از آنان انتظار بیشتری می رود، و خود آنان هم این موارد را طبیعتا جزو وظایف و مسوولیت های خویش می دانند.
🔻2. به عنوان کسی که سال ها برای خانم های طلبه تدریس، سخنرانی و مشاوره علمی پژوهشی داشته است اذعان می کنم که خانم های طلبه نوعا دارای توانایی علمی پژوهشی بالا، انگیزه قوی و تلاش و پشتکار جدی هستند، اما برای این که بتوانند مسوولیت طلبگی خود را به بهترین وجه انجام دهند لازم است اولا بیش از پیش میدان و مجال لازم برای بروز این ظرفیت ها را پیدا کنند، ثانیا تلاش های آنها ناظر به واقعیت های جامعه امروز ایران، و تحولات فرهنگی و ارزشی ناظر به زن و زنانگی، هدف گذاری، و متناسب با آنها ابزارها و روش های مناسب به کار گرفته شود. این سخن به معنای آن نیست که هر تغییری لزوما مورد تایید قرار گیرد، بلکه مقصود این است که خانم های طلبه در گام نخست، ماهیت، سمت و سو، زمینه ها و عوامل، و پیامدهای این تغییر و تحولات را شناسایی کنند تا بتوانند با جامعه هدف خود، به ویژه دختران نسل جدید، ارتباط برقرار کرده و به یک درک و زبان مشترک برسند. تنها دراین صورت است که می توانند با مخاطب یک تعامل منطقی و اثربخش داشته باشند.
https://eitaa.com/women92
🔻3. آنچه امروزه ضرورت احساس مسوولیت و افزایش جدی فعالیت های حوزه های علمیه خواهران، و خود خانم های طلبه را ده چندان می کند شدت، سرعت و عمق تحولات مربوط به زنان در جامعه ایران ( و حتی دیگر جوامع) است. حضور روزافزون زنان در عرصه های مختلف اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و حتی مناصب بالای سیاسی جامعه، هم یکی از عوامل این تحولات است، هم یکی از پیامدهای آن. با توجه به این موارد و با ملاحظه فرایند تغییرات جامعه ما در چند دهه گذشته، می توان با قاطعیت گفت مسائل و موضوعات مربوط به زنان نه تنها امروز که تا سال های آینده، به ویژه از منظر ارتباط با دین، یکی از نخستین و مهم ترین عرصه های چالش برانگیز فراروی نظام اسلامی، حوزه های علمیه، و حتی جامعه ایران در کلیت آن است، و هرچه زمان بگذرد بر درجه اهمیت آن افزوده می شود. از این رو، حوزه های علمیه و به ویژه حوزه های خواهران بایستی وضعیت فعلی این تحولات و چشم اندازهای آینده آن را به طور دقیق مورد بررسی و تحلیل قرار دهند و هم خودشان هم خواهران طلبه را برای مواجهه درست، دقیق و موثر با آن آماده کنند، که این کسب آمادگی، به تعبیر امام علی(ع)، از نشانه های زمان شناسی محسوب می شود: «إنَّ مَن عَرَفَ الأيّامَ لم يَغفُلْ عنِ الاستِعدادِ» (اصول کافی) و باز به فرموده ایشان، موجب می شود هیچ گاه از حوادثی که پیش می آید غافلگیر نشوند: «أعرَفُ النّاسِ بِالزَّمانِ مَن لَم يَتَعَجَّب مِن أحداثِهِ» (غررالحکم).
ادامه دارد....
۱۵ آذر ۱۴۰۳
👈«اندکی اندیشه» ضرر ندارد
《
https://eitaa.com/women92 》
📍
#مطالعات_اسلامی_زنان 📍