💎
#دُرّ_و_یاقوت_مهدوی ۱۴۴
🌹کدامیک شایسته ترند؟!
🟢 به امام صادق عرض کردم: وقتي ميگوييم (پيش از ظهور) دو ندا (الهی و شیطانی) خواهد بود (اهل سنت) ما را سرزنش و تکذيب مينمايند و ميگويند از کجا ندای حق از ندای باطل تشخيص داده ميشود؟حضرت فرمود: ای عبد الرحمن!
کسي که پيش از نداي حق، به آن ايمان داشته است، آن زمان نيز همان را تصديق خواهد کرد، خداوند ميفرمايد: «أَ فَمَنْ يَهْدي إِلَي الْحَقِّ أَحَقُّ أَنْ يُتَّبَعَ أَمَّنْ لا يَهِدِّي إِلاَّ أَنْ يُهْدي؛ آيا كسي كه به سوي حق هدايت ميكند، براي پيروي شايستهتر است يا آن كس كه خود هدايت نميشود، مگر هدايتش كنند؟ ! (۱)
✨ خداوند متعال در اين آيه، بين دو نفر تقابل ايجاد نموده سپس عقل را به داوري فراخوانده که کدام يک از اين دو نفر شايستگي امامت را دارند:
1⃣.
کسي که به سوي حق هدايت ميکند؛
2⃣
.کسي که براي هدايت شدنش، هدايت يک هدايت کننده اي نيازاست.
🔹طبيعي است که همه إنسان ها وقتي به دنيا مي آيند چيزي نمي فهمند و با هدايت هدايتگران الهي زمينه هدايت آنها فراهم ميشود؛ در نتيجه، دسته اول بايد کساني باشند که هرگز حتي براي يک لحظه گمراه نبوده باشند تا نياز به هدايت داشته باشند؛ وگرنه در گروه دوم قرار خواهند گرفت.
⬅️بنابراين با استفاده از اين تقابل، نتيجه مي گيريم که دسته اول کساني هستند که پيوسته در هدايت بوده اند؛ عقل آدمي، کساني که پيوسته تحت هدايت الهي بوده اند را لايق مي داند که سکان دار امر هدايت بشر باشند. بر اساس روایتی که ذیل آیه گذشت کسی که در این مرحله به ندای عقل لبیک بگوید و «هادیان الهی» را بپذیرد به فضل خداوند، هنگام ندای آسمانی جبرئیل نیز مشکلی در ایمان به موعود راستین نخواهد داشت.
📚منابع:
۱). کليني، کافي ، ج ۸، ص ۲۰۸، ح ۲۵۲. (آیه ۳۵ سوره یونس.) ن.ک: تفسیر المیزان، ج۱، ص ۲۷۴.