بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
💠« روزبرگ شیعه »💠
موضوع امروز:
«زینت اسلام و مسلمین»
روز شنبه، ١٣٩٩/٠٩/٢٩
✍️ مناسبت روز: امروز مناسبت خاصی نداریم اما امشب، شبِ ولادت باسعادت زینت اسلام و مسلمین، بانوی صبر، عقیله بنی هاشم، عالِمه غیر معلَّمه، عارفه، موثّقه، فاضله، کامله، عابده آل علی، معصومه صغری، امینةاللّه، نائبةالزهرا، نائبةالحسین، عقیلة النساء، شریکة الشهداء، بلیغه، فصیحه و شریکةالحسین، حضرت زینب کبری (س) است؛ (الخصائص الزینبیة، ص۵۲-۵۳) که این روز را «روز پرستار» نیز نامیدهاند، لذا ضمن تبریک و گرامیداشت این روز فرخنده، سخن امروز را آغاز می نمائیم؛
حضرت زینب (س) در سال ششم هجری در خانهی بزرگمرد تاریخ، حضرت علی (ع) و برترین و شریفترین زنان جهان، حضرت فاطمه زهرا (س) دیده به جهان گشودند! ایشان در خاندان شریف نبوی رشد یافته و از محضر هفت معصوم الهی، کسب فیض نموده و به آنها خدمت کردهاند، لذا ایشان، جامع صفات نیک و پسندیده و افتخار زنان مسلمانند بهگونهای که نه تنها دوستان بلکه حتی دشمنان اهلبیت عصمت و طهارت (ع) نیز در مورد عظمت، فضیلت، علم و عقل، سیاستمداری و عبادات حضرت، سخنها گفتهاند، لذا در این مجال کوتاه به گوشهای از شخصیت، سیره و روش حضرت زینب کبری (س) اشاره مینمائیم، تا انشاالله الگو و دانشگاهی برای همه زنان و مردان مسلمان باشد:
1️⃣ «نام گذاری الهی»
معمولاً نام گذاری انسان ها توسط پدر و مادر آنها انجام میشود وحتی اگر که به نحوه نام گذاری انبیاء نیز توجه کنیم، عمدتاً این گونه است، چنانچه در داستان حضرت مریم (س) نیز مادر برای حضرت نام انتخاب کردند: «وإنی سمیتها مریم»؛ (آل عمران/٣۶) اما اهلبیت عصمت و طهارت (علیهم السلام) از این قاعده استثناء هستند و خدای منان برای ایشان نام گذاری کرده است و نام گذاری حضرت زینب کبری (س) نیز به انتخاب الهی بوده است!
2️⃣ «ایمان، تقوی و عفاف»
تمامی مورخین به طور اتفاق، حضرت زینب کبری (س) را به عنوان یک بانوی مؤمنه، صالحه، اهل عبادت، تقوا و حجاب و عفاف شناختهاند،
لذا وقتی که زینب کبری (س) آگاهی بخشیِ بعد از عاشورا را شروع کردند، آن ویژگیای که لرزه بر اندام دشمنان میانداخت این بود که همه به صداقت در گفتار و عمل حضرت، ایمان کامل داشتند!
3️⃣ «همگام با ولایت»
آنچه که مورد اتفاق مورخین میباشد این است که حضرت زینب (س) بر اساس اعتقادات و باورهای مذهبی و دینی و تبعیت از اصل توحید، نبوت، معاد و امامت، همواره در خدمت ولیِّ زمانشان بوده و معتقد به تبعیت مطلق از ولی امر مسلمین بودهاند؛ که نمونه بارز آن در کربلاست که تمامی توان و هستی خویش را فدای ولایت نمودند!
4️⃣ «مفسر و مدرس قرآن»
زینب کبری (س) شاگرد مکتب قرآنی امیرالمؤمنین (ع) و حضرت زهرا (س) است؛ ایشان در تاریخ به عنوان یکی از زنان زبده در علوم قرآنی شناخته میشوند که در دوران حیات پدر، برای زنان کوفه، تعلیم و تفسیر قرآن می گفتند؛ لذا حضور ایشان در واقعه کربلا و بعد از اسارت، دو اثر ویژه داشت:
👈 کسی که امروز، اسیر پسر مرجانه شده، روزی در کوفه جلسات تفسیر، تعلیم قرآن برپا می کرده و از خاندان وحی و رسالت بوده که این موضوع باعث تزلزل پایههای حکومت بنیامیه در کوفه شد!
👈 دوم اینکه وقتی یک مفسر و معلم قرآن برای مردم سخن می گوید قطعاً با تأثیر از کلام الهی، میتواند توطئه دشمنان و نیرنگها و شایعات آنها را خنثی کند؛ لذا حضرت در خطبههای آتشین خود، جز به توسل و توجه به قرآن کریم سخن نگفتند و این امر، باعث افشا شدن توطئه بنی امیه شد!
5️⃣ «اسوه صبر و بردباری»
اکثر زنان و مردان جامعه ما، در سختیها و مصائب از صبر حضرت زینب (س) یاد کرده و از آن الگو می گیرند و همین موضوع سبب شده که پرستاران عزیز نیز، صبرشان را از زینب کبری (س) بیاموزند و همان گونه که حضرت در وقایع نهضت های علوی، حسنی و حسینی، صبورانه ایستادگی نموده و جان خود را برای نگهداری از اهلبیت به خطر انداختند! امروزه نیز پرستاران و پزشکان ما در قضایای مختلف همانند دفاع مقدس و کرونا، صبورانه تا پای جان ایستادهاند!
6️⃣ «راوی وقایع کربلا و اولین مرثیه خوانی بر شهدای نینوا»
تردیدی وجود ندارد که اگر امام سجاد (ع) و زینب کبری (س) نبودند و اگر خطبهها و روشنگری های ایشان نبود، وقایع کربلا در تاریخ ماندگار نمیشد و قیام حسینی بیثمر میگردید!
همچنین حضرت زینب (س) اولین کسی بودند که روضه خوانی برای شهدای کربلا را بنا نهادند و همین موضوع نیز باعث ماندگاری نهضت حسینی در تاریخ شد!👇👇👇