🌸🍃✨🌸🍃✨🌸🍃✨🌸
✨
@yaranesalavat
📝 *آداب استقبال از ماه مبارک رمضان*
دستور عملی توبه، به بیان حضرت امیر(ع)
➖➖➖➖➖
🔸امیر المؤمنین حضرت علی(ع)، برای توبه کامل شش مرتبه را ذکر کرده اند که در میان علمای اخلاق نیز همین دستور برای توبه ذکر شده است:
1⃣ پشیمانی جدی نسبت به گذشته. در محاسبه گذشته میباید بر جزئیات اعمال سال قبل و خصوصاً خطاهای دانه درشتی که تکرار میشود و نفس به آنها عادت کرده مروری شود و انسان ابراز پشیمانی و شرمساری نسبت به آنها داشته باشد.
2⃣ تصمیم جدی بر عدم تکرار گناهان. لذا انسان باید احکام دینی خود را بشناسد تا متوجه مرز میان حلال و حرام باشد و بتواند بنا بر عدم تکرار آنها بگذارد، و الا چه بسیار گناهانی که نادانسته عمری از کسی سر میزند و چون او در پی یاد گرفتن آنها نرفته، جاهل مقصر محسوب میشود و زمانی متوجه تقصیر خویش میگردد که شب اول قبرش فرارسیده و کاری جز پشت دست گزیدن از او بر نمی آید.
3⃣ اصلاح و جبران مافات؛ به این ترتیب که اگر حق الناس آبرویی بر ذمه دارد، بنا بر فتوای مرجع خود جبران نماید و اگر حق الناس مالی بر عهده دارد، تصمیم جدی بر ادای آن بگیرد و اگر ادای یکباره آن در توان او نیست، یادداشت نماید تا به تدریج در زمان حیاتش بپردازد یا وصیت کند تا بعد از مرگ ادا نمایند.
4⃣ ادای حق الله. مثلاً نماز یا روزه قضا و امور دیگری از این قبیل را به جا آورد و اگر آنها هم زیاد است، جایی بنویسد و همین که بنای بر ادا بگذارد کافی است تا به تدریج انجام دهد.
5⃣ پاک کردن مال خود از حرام. در روایات متعددی این مضمون وارد است که عبادت با مال حرام مانند نقش کشیدن بر خاک نرم است.
6⃣ تمرین دادن نفس با عبادت و مراقبه. انسان تائب نباید عادت به هرزه گردی در حیطه گناه داشته باشد. و البته در آستانه ماه مبارک رمضان که ماه عبادت و روزه (خصوصاً در این روزهای گرم) است، شرایط برای این مرحله فراهم است.
🔸 بعد از انجام مراحل بالا، قبل از ورود به ماه رمضان غسل و نماز توبه را به همان کیفیتی که در مفاتیح (ذیل اعمال یکشنبه ماه ذیقعده) آمده به جا آورد و بدین ترتیب پاک و مطهر به ماه رمضان وارد شود.
#بهار_سلوک
✨ *
@yaranesalavat*
✨إلهی هب لی کمال الإنقطاع إلیک✨