📍معمای حضور اتباع اروپایی در موقعیت آشوب و خروج آنها در زمان برقراری امنیت!
🔹بهطور معمول اگر در کشوری اعتراضاتی به خشونت گرایید، درخواست خروج اتباع دیگر کشورها از سوی دولتهایشان قابل درک است.
🔹ظرف روز گذشته در ابتدا کشورهای هلند و فرانسه و بهدنبال آن کشورهای آلمان، اتریش، بلژیک، اسپانیا و ایتالیا نیز بدون ارائه توضیح روشنی از شهروندان خود خواستند تا سریعا خاک ایران را ترک کنند.
🔹تصمیم اخیر کشورهای اروپایی در توصیه به شهروندانشان برای خروج از ایران از آنجا غیر طبیعی و تا حدودی مشکوک است که این دولتها اتباع خود را در روزهایی که اغتشاشات روند صعودی داشت در ایران حفظ کردند اما اینک که میتوان اغتشاشات را پایان یافته تلقی کرد دستورالعمل خروج از ایران را صادر کردهاند!
🔹بدیهی است چنین واکنشی بهصورت ماهوی نشانههایی از یک روند مداخلهجویانه را یدک میکشد.
🔹توجه به این مهم که از آغاز اعتراضات، رسانههای برخی کشورها با بازتاب جانبدارانه اخبار و بزرگنمایی شگفتآور رخدادهای بعضا کوچک بهدنبال تحریک افراد معترض برای فرو غلتیدن در خشونت بودند در واکاوی تصمیم اخیر کشورهای اروپایی بسیار راهگشا خواهد بود.
🔹حضور فیزیکی برخی از عوامل بیگانه در صحنه آشوبها، با وجود برخوردهایی که در موارد مشابه و در سالهای قبل با این عناصر شده بود، تاییدی بر این گزاره است که چنین پروژههایی به صورت جدی و با پذیرفتن خطر دستگیری نیز از سوی بیگانگان پیگیری میشود.
🔹به نظر میرسد پخش اعترافات جاسوسان فرانسوی از صداوسیما تلنگری جدی به سایر کشورهای اروپایی بود تا مراقبت بیشتری نسبت به نقشآفرینی اتباع خود در امور داخلی ایران داشته باشند.
🔹اینک با صدور دستور خروج اتباع مختلف اروپایی در حالیکه اغتشاشات پایان یافته است، این احتمال به ذهن متبادر میشود که این افراد به اشکال مختلف با جریانات اخیر ارتباط داشته و این دستور با هدف حفاظت از آنها صادر شده تا به هر شکل ممکن از دسترس خارج شوند.