🌷فقیه راستین (۱)
💎آیتالله العظمی سیدحسن مدرس ره، فقیه مجدد، از مؤثرترین شخصیتهای دو قرن اخیر کشورمان و میراننده شعار «جدایی دین از سیاست» مُرجِئه [از گروهگهای مخالف اهلبیت (ع) و طرفدار بنیامیه] است.
🔰مدرس از شاگردان برجسته فقیهان راستین و مجاهدان وارسته میرزای شیرازی ره و سیدمحمدکاظم طباطبایی یزدی ره، فقیه و اصولی بزرگ و دارای تألیفات فاخر است. ایشان پس از بازگشت به ایران، تدریس را در اصفهان و تهران ادامه داد و شاگردان بسیاری چون حکیم الهی قمشهای را تربیت کرد.
🔰آیتالله العظمی مدرس مبارزه بیپروا و جدی با استبداد را از عصر قاجار آغاز کرد.
افشاگری شهید مدرس بر علیه جنایات ظلالسلطان ـ فرزند ناصرالدین شاه و حاکم مستبد اصفهان ـ به ترور ناکام ایشان منجر شد.
🔰باقی ماندن مذهب تشیع در غوغای مشروطیت، مرهون فقیهان راستینی چون سیدمحمدکاظم طباطبایی یزدی، شهید شیخ فضلالله نوری و شهید مدرس است.
🔰پس از استقرار مشروطیت، ایشان به رغم جایگاه برجسته خود در حوزههای علمیه، برای حفظ مذهب و دفاع از حقوق محرومان به کسوت نمایندگی مجلس شورای ملی رضا داد و خدمات شایانی به اسلام و ایران کرد.
ایشان در سنگر مجلس، مانع تصویب قوانین خلاف شرع، توسعه آزادیهای بهاییان، سلطه نفوذ بیگانگان و مهمترین عامل مهار نمایندگان فراماسون چون سیدحسن تقیزاده، وکلای وابسته به بهاییان و طرفداران رضاخان ـ بهویژه در مجلس ششم ـ بود.
🔰مدرس مخالف جدی سلطه و نفوذ ابرقدرتها و حافظ استقلال کشور بود.
ایشان نخستین مخالف اولتیماتوم ذلتبار روسیه و طراح فسخ قرارداد ذلتبار ۱۹۱۹ و به تعبیر سفیر انگلیس بزرگترین مخالف این قرارداد ننگین بود. او از حامیان بزرگ میرزا کوچکخان درمبارزه با سلطه روسیه و انگلیس در شمال کشور بود.
🔰مدرس بزرگترین سد در برابر ارتجاع رضاخانی بود.
شهید به دلیل مخالفت با کودتای انگلیسی اسفند ۱۲۹۹ و قدت یافتن رضاخان به قزوین تبعید شد.
ایشان در دوران نخستوزیری رضاخان استیضاح او را مطرح ساخت و نطق مشهور خود در فساد مالی، نقض قانون اساسی و دور زدن مجلس شورای ملی توسط رضاخان را ایراد کرد.
🔰مدرس از بزرگترین افشاگران جمهوری رضاخانی و اصلاحات ضددینی او بود. سیلی سیدمحمدتدین ـ از حامیان جمهوری انگلیسی ـ به چهره شهید مدرس و افتادن عمامه از سر ایشان، تظاهرات وسیعی را در کشور رقم زد. بازار تهران تعطیل شد و مردم با شعار «ما دین نبی (ص) خواهیم؛ جمهوری نمیخواهیم» پایان جمهوری رضاخانی را فریاد کردند.
🔰شهید مدرس پاسدار شریعت و فرهنگ اسلامی ـ ایرانی بود و به ورود سیلآسای رمانهای مستهجن خارجی، به نمایش درآمدن فیلمهای مبتذل در سینماها و رقص و آواز و مفاسد اخلاقی تمدن غربی اعتراض کرد.
ایشان در سال ۱۳۰۵ در تهران ترور نافرجام و در سال ۱۳۰۷ از تهران به خراسان تبعید شد.
🔰رضاخان در غیبت مدرس فرصت یافت تا به برخی از اهداف پلید خود برسد. مانند امضای پیمان چهارجانبه سعدآباد به نفع انگلیس که قسمتهایی از خاک کشور را به عراق و ترکیه و حقابه رود هیرمند را به افغانستان واگذار کرد.
🔰شهید مدرس مانند آیتالله سیدمحمدرضا واحدی کرمانشاهی ـ پدر شهیدان واحدی ـ جان خود را دفاع از شریعت و ملت و مخالفت با خودکامگی رضاخان فدا کرد و پس از نُه سال تبعید در شامگاه ۱۰ آذر ۱۳۱۶ و هنگام اقامه نماز در غربت به شهادت رسید.
🔰آگاهی شهید مدرس از آینده، از جمله کرامات اوست. مانند خبر دادن از تبدیل شدن مدفن خود به زیارتگاه، محل مرگ و آینده مقبره رضاخان و آینده سیاسی مصدق.
@yasmhj