﴿واقعهی مباهله﴾
مباهله ماجرایی تاریخی در اسلام است که حضرت رسول صلیاللهعلیهوآله پس از مناظره و ایمان نیاوردن مسیحیان نجران [سرزمینی بین حجاز و یمن] به آنها پیشنهاد دادند و آنها پذیرفتند اما در روز موعود از مباهله منصرف شدند.
مباهله به معنای درخواست لعن و نفرینِ خداوند برای اثبات حقانیت است و زمانی بهکار میرود که افراد در مسئلهی مهم مذهبی اختلاف دارند و هر کدام هم ادعای حقانیت دارند و برای حل آن و اثبات حق از خدا برای رسوا ساختنِ دروغگو استمداد میطلبند.
ماجرای مباهله فقط یک بار در زمان حیات رسول خدا و در روز ۲۴ ذیالحجه سال نهم هجری میان پیامبر و ابوحارثه به نمایندگی از بزرگان و مسیحیان نجران اتفاق افتاد.
نامهی پیامبر خدا به مسیحیان نجران و دعوت آنها به اسلام، اعزام ۶۰ نفر از بزرگان نجران به مدینه برای بررسی دعوت پیامبر، پافشاری بر عقاید غلط و قانع نشدن آنها از مهمترین وقایع قبل از مباهله است.
طبق گزارشهای تاریخی موجود؛ در پی گسترش دین اسلام گروهی از مسیحیان نجران به سرپرستی ابوحارثه خدمت رسول خدا رسیده و با آن حضرت دربارهی حضرت عیسیٰ مناظره کردند. آنان حاضر به پذیرش منطق و دیدگاه اسلام دربارهی حضرت عیسی که خلقتی همانند خلقت حضرت آدم داشته و این دو پیامبر بدون پدر خلق شدهاند، نشدند، لذا تصمیم بر آن گرفتند تا به مباهله و نفرین یکدیگر بپردازند و از خدا بخواهند دروغگو را رسوا کند.
رئیس مسیحیان نجران گفت: اگر محمد به همراه اصحاب حضور پیدا کرد، با او مباهله میکنیم و اگر به همراه خانواده و فرزندان آمد، برمیگردیم.
در روز موعود سه نفر بهعنوان نمایندگان نجران، و پیامبر به همراه حضرت امیرالمؤمنین علی علیهالسلام، فاطمه زهرا سلاماللهعلیها، امام حسن و امام حسین علیهما سلام حضور یافتند؛ اما مسیحیان با دیدن اینکه رسول خدا تنها با عزیزترین و نزدیکترین افراد به مباهله آمده وحشت کردند و یقین پیدا کردند که اگر مباهله کنند عذاب الهی بر آنان نازل خواهد شد لذا سرانجام از مباهله منصرف و به پرداخت جزیه راضی شدند.
دستور خداوند بر انجام مباهله در آیهی ۶۱ سورهی آلعمران و نزول آیهی تطهیر [احزاب؛ ۳۳] اسناد قرآنی این واقعهی تاریخی هستند.
اثبات حقانیت دین اسلام و پیامبر خدا، فضیلت آل کساء و اهلبیت پیامبر، اثبات جانشینی و برتری
#مولا امیرالمومنین علی علیهالسلام از مهمترین نتایج این رخداد مهم و فراموش نشدنی در
#تاریخ اسلام است.
🔖منابع: الإرشاد، الکامل، مناقب آل ابیطالب، صحیح مسلم، شواهد التنزیل، و با احترام به مطلب کانال تاریخ و سیرهی اهلبیت.
┄┅┅❁💚❁┅┅┄
♡
@yasmotahar
┄┅┅❁💚❁┅┅