غربالگری سرطان را جدی بگیرید نقیایی رئیس گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد: 🔹برنامه‌های پیشگیری و غربالگری در بسیاری از مراکز خدماتی و درمانی انجام می‌شود که مهم‌ترین آنها سرطان سرویکس و سرطان دهانه رحم و سرطان کولون است که به صورت تست‌های روتین برای افراد بالای ۴۰ سال اجرا می‌شود و مردم برای انجام این تست‌ها می‌توانند به مراکز درمانی مراجعه کنند. 🔹یک سوم عوامل خطر ابتلا به سرطان‌ها مربوط به تغذیه است که می‌توان با رعایت نکات تغذیه از بروز آن جلوگیری کرد. 🔸آنتی اکسیدان‌ها نظیر لیکوپن موجود در گوجه فرنگی در پیشگیری از انواع سرطان‌ها پروستات و سینه موثر هستند. 🔹سایر رنگدانه‌ها مانند رنگدانه‌های نارنجی و زرد موجود در هویج و زردک و رنگدانه‌های بنفش در انواع توت ها، تمشک و کلم بنفش، آنتی اکسیدان‌های بسیار قوی برای جلوگیری از ابتلا به انواع سرطان‌ها محسوب می‌شوند. 🔸ویتامین C در کیوی و ویتامین E در جوانه گندم و غلات کامل نقش بسیار مهمی در پیشگیری از واکنش‌های ناخواسته و بروز سرطان‌ها دارند. 🔹مصرف سبوس نیز از ابتلا به برخی سرطان‌های گوارش مانند سرطان کولون پیشگیری می‌کند و استفاده از این گونه غلات و آرد‌ها بسیار توصیه می‌شود. ┄┄┄┄┄❅✾❅┄┄┄┄┄ 🆔 @yazdirib_ir