غربالگری سرطان را جدی بگیرید
نقیایی رئیس گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد:
🔹برنامههای پیشگیری و غربالگری در بسیاری از مراکز خدماتی و درمانی انجام میشود که مهمترین آنها سرطان سرویکس و سرطان دهانه رحم و سرطان کولون است که به صورت تستهای روتین برای افراد بالای ۴۰ سال اجرا میشود و مردم برای انجام این تستها میتوانند به مراکز درمانی مراجعه کنند.
🔹یک سوم عوامل خطر ابتلا به سرطانها مربوط به تغذیه است که میتوان با رعایت نکات تغذیه از بروز آن جلوگیری کرد.
🔸آنتی اکسیدانها نظیر لیکوپن موجود در گوجه فرنگی در پیشگیری از انواع سرطانها پروستات و سینه موثر هستند.
🔹سایر رنگدانهها مانند رنگدانههای نارنجی و زرد موجود در هویج و زردک و رنگدانههای بنفش در انواع توت ها، تمشک و کلم بنفش، آنتی اکسیدانهای بسیار قوی برای جلوگیری از ابتلا به انواع سرطانها محسوب میشوند.
🔸ویتامین C در کیوی و ویتامین E در جوانه گندم و غلات کامل نقش بسیار مهمی در پیشگیری از واکنشهای ناخواسته و بروز سرطانها دارند.
🔹مصرف سبوس نیز از ابتلا به برخی سرطانهای گوارش مانند سرطان کولون پیشگیری میکند و استفاده از این گونه غلات و آردها بسیار توصیه میشود.
┄┄┄┄┄❅✾❅┄┄┄┄┄
🆔
@yazdirib_ir