بررسی معاهده ۲۰ ساله ایران و روسیه (بخش پولی و بانکی)
🔰 گامهای ایران و روسیه برای حذف دلار و تسهیل مبادلات اقتصادی
🔸ایران و روسیه بر اساس معاهده ۲۰ ساله، گامهایی برای حذف دلار و تسهیل مبادلات اقتصادی دوجانبه برداشتهاند و این مسیر ادامه خواهد داشت.
🔸در بند 2 ماده ۲۰ این توافقنامه آمده است: «طرفهای متعاهد به منظور ایجاد زیرساخت پرداخت نوین مستقل از دولتهای ثالث، گذار به پرداختهای دوجانبه به ارزهای ملی، تقویت همکاری مستقیم بین بانکی و ترویج محصولات مالی ملی، همکاری خواهند کرد.»
🔻رئیسکل بانک مرکزی ایران نیز به عنوان یکی از همراهان رئیسجمهور به روسیه از عملیاتی شدن پیمان پولی میان ایران و روسیه خبر داد. براساس این پیمان و طبق گفته محمدرضا فرزین، سند اقدام مشترک میان بانکهای مرکزی ایران و روسیه در سه سرفصل اصلی «استفاده از پولهای ملی در تجارت دو کشور»، «اتصال پیامرسانهای بانکی و بومی دو کشور موسوم به سپام و SPFS» و «اتصال شبکه پرداخت کارتی دو کشور» عملیاتی شده است.
🔻بر اساس گفتهها، پیمان پولی اخیر میان ایران و روسیه از نوع خط معاوضه نقدینگی میان دو کشور است که یک رویکرد برای دلارزدایی و کاهش خطرات تحریمی محسوب میشود و به عنوان یک اقدام تحریمناپذیر شناخته میشود. به عبارت دیگر، پول ملی هر کشوری را غیرقابل تحریم میکند.
🔸از مزایای حذف دلار در مبادلات مالی ایران و روسیه میتوان به تقویت ارز ملی، تسهیل تجارت دو جانبه، ایجاد نظام مالی مستقل و تنوع بخشی در سبد ارزها اشاره کرد. هر دو کشور منافع مشترکی در زمینه کاهش وابستگی به دلار آمریکا دارند. به عنوان مثال، تحریمهای آمریکا علیه ایران و روسیه، باعث تقویت روابط اقتصادی دو کشور شده و هر دو کشور به دنبال راههایی برای دور زدن تحریمها و تجارت با یکدیگر هستند.
🔻با توجه به محدودیتهای دسترسی ایران به سیستم بانکداری بینالمللی که عملاً نظام پرداخت دلار است و همه کشورها در حال دور زدن آن با نظامات پرداخت جدید همچون ارز دیجیتال، پیمانهای دوجانبه و چندجانبه پولی و... هستند، همکاریهای بانکی ایران با روسیه نیز افزایش یافته است. دو کشور به دنبال ایجاد کانالهای پرداخت جایگزین برای دور زدن تحریمهای نظام دلار هستند.
🔸گفتنی است، تجربه توافق ۲۵ ساله ایران و چین باید مسئولان را به این نتیجه رسانده باشد که بهترین توافقها با پیگیری برای اجرائی شدن، ارزش پیدا میکنند. در همین راستا، ضروری است که ایجاد یک گروه تخصصی، چابک و جوان منصوب از طرف رئیسجمهور، با کارویژه انحصاری پیگیری روزانه اجرای مفاد این سند و توافق ۲۵ ساله با چین در دستور کار قرار بگیرد؛ گروهی که صرفاً متمرکز بر پیگیری اجرای این قبیل اسناد باشد و به طور مستقیم به رئیسجمهور گزارش دهد. با این اقدام، طرف مقابل نیز جدیت طرف ایرانی در اجرای سند را بیشتر احساس خواهد کرد.
#سرویساقتصادی
#روزنامهکیهان
💥انتشار محتوا در راستای جهاد تبیین با شما 👇
#بهسویظهور
#بهسویظهور
https://eitaa.com/dghjbbhg