✋
نگاهی تربیتی به اعتراضات و اغتشاشات
🔸خشونت ، قتل ، غارت ، آتش سوزی، جنایت ، کشف حجاب ، تعرض به ناموس مردم ،توهین به مقدسات و.....
🔺متأسفانه برخی اقدامات و شرارت های آشوبگران در روزهای گذشته دل هر انسانی را به درد می آورد. نکته تربیتی ماجرا اما این است که اکثر این افراد زیر ۲۰ سال سن داشتند.
🔹باید پرسید این نسل در کجا تربیت شدند که اینگونه شرور و هنجار شکن بار آمده اند؟ آیا پدرها و مادرهای این جوانان می دانند فرزندانشان در این معرکه چه می کنند ؟!
🔹آیا جز این است که ادب ، احترام ، کنترل خشم ، مهارتهای اجتماعی ، توانایی تفکر، توانایی تشخیص و تحلیل شرایط، باید در سیستم آموزش و پرورش رسمی آموخته شود و در خانواده بارها و بارها تمرین و تاکید شود و توسط گروههای مرجع فرهنگی تشویق و تعمیق شود؟
به نظر می آید سالهاست خانواده ها ی ایرانی اهمیتی به تربیت کودکان خود نداده اند. صرفا به دنبال فراهم آوردن امکانات مادی بودند. کودکانی پر توقع ، خودخواه ، هیجانی، جوگیر، روان رنجور ، حساس و در عین حال نا امید ، پرورش داده اند که فقط به خودش می اندیشد و به دیده شدن . او فقط میخواهد خودش را نشان بدهد. به سرعت تحت تاثیر و فشار گروه دوستان و فضای مجازی قرار می گیرد.
🔹احترام و علاقه به انسانها ، به محیط زیست ، دیگر خواهی و قانون گرایی مدت هاست مهجور مانده و خانواده ها ،سیستم آموزش رسمی و غیر رسمی هیچ برنامه ی مشخص برای این موضوع ندارند. و کودکان و نوجوانان رها شده در فضای مجازی ، مجاز را حقیقت و بَدَل را اصل می شمارد .
🔹و زندگی و زیبایی ها و عشق را فدای لذت آنی را می کنند و سردرگم و بیهویت، ناامیدی و افسردگی را فریاد می زنند .
🔹یادتان هست که پدیده ی مجازی به نام چالش در میان نوجوانان باب است . که افراد را دعوت می کنند تا کاری را انجام دهند کاری که معمولا از تعقل و تفکر و چرایی به دور است و صرفا برای همرنگی با گروه های مجازی و برای دیده شدن انجام می شود . اینگونه می شود که در شرایط خاص جامعه ، نوجوان و جوان ما ، جوگیر و هیجان زده کارهایی می کند که حتی خودش هم نمی داند چرا .
🔹در این مجال ، روی سخنم با خانواده هاست. تربیت ، ادب آموزی ، کمک به رشد روانی و اجتماعی هنوز هم وظیفه ذاتی و اصلی خانواده است . باشد که دوباره به آن بپردازیم .
✍منیره میرزایی، مشاور خانواده
✅
کانالجامع خبری، تحلیلی، آموزشی باسواد رسانهای
👇
https://eitaa.com/joinchat/3688300608Cf61f1be155