💠☀️💠☀️💠☀️💠
☀️اخلاق مهدوی☀️
◀️قسمت پنجاه و هشتم
💢دسته بندی افکاری که دل را مشغول می کند یعنی همان وساوس نفسانی :
1️⃣- آن افکاری که محرک آدم هست به یک عمل، یعنی باعث می شود یک انسان عملی را انجام بدهد که این هم بر دو قسم هست، زیرا آن فعلی که آدم را به حرکت در می آورد دو قسمت است؛ یا انسان را ترغیب می کند به فعل خیر یا به فعل شر.
2️⃣- دسته دوم از افکار، آن افکاری که محرک بر فعلی نیست، بلکه فقط یک خیال هست و مجرد یک فکر و تصور در ذهن ماست. یک فکرهایی در ذهن ما می آید فقط در حیطه فکر و تصور هست عملی نمی شود، اگر چه به واسطه ی آنها اگر فکر، فکر خوبی باشد نفس انسان یک صفایی پیدا می کند، اگر فکر بدی باشد نفس انسان یک کدورتی پیدا می کند.
👈شنیدید که فکر خیر را خدا برایش ثواب می نویسد. شما یک فکر خیر به ذهنت بیاید خدا برایش ثواب می نویسد و بر عکسش یعنی اگر فکر بد به ذهن ما بیاید نعوذبالله فکرهای بد و گناهی که نمی شود به زبان آورد، خدا گناه را نمی نویسد اما کدورت دل را می آورد. پس این افکاری هم که باعث عمل نمی شود ولی بر روی دل اثر می گذارد هم دو قسمت است، یا فکر خیر یا فکر شر.
📌اینها کلیاتی بود از دو نوع وساوس که به ذهن ما می رسد که هر کدام بر دو قسمت بود. ملا احمد نراقی می گوید؛ آن خواطر نفسانی و خیالاتی که به ذهن من و شما می آید خیر هست، حالا چه موجب عمل می شود و چه موجب عمل نمی شود ولی خیر است به اینها در علم اخلاق الهام می گویند، اما به آن شرها وسوسه می گویند.
🔹ادامه دارد ....
💽برگرفته از سخنرانی"اخلاق
مهدوی" فایل شماره (8)
🎤استاد احسان عبادی
#اخلاق_مهدوی 58
💠☀️💠☀️💠☀️💠
__________________
https://eitaa.com/zandahlm1357