#قسمت_چهارم (پایانی).
"چرخش
#پول در دانشگاه های
#ایران و
#کانادا"
🔸در مجموع در کانادا هر چند کلیه هزینه های دانشگاه و زندگی بر عهده دانشجو است، اما دانشجو می تواند با داشتن معدل تحصیلی خوب و شرایط تحصیلی مناسب از سه دریچه ی فاندهای دانشگاهی، مشاغل دانشگاهی، و پروژه های پژوهشی هزینه زندگی و تحصیل خود را تامین کند. نکته مهم این هزینه آن است که نحوه خرج کرد آن بر عهده دانشجو است. بعلاوه نه تنها به واسطه این مدل دریافت کمک هزینه های تحصیلی، دانشجو باید به طور مرتب خود را از لحاظ علمی در سطح مناسبی به روز نگه دارد، بلکه به نوعی باید در قبال بخشی از هزینه دریافتی خود به دانشگاه و استاد خود در برابر تولید علم مطلوب، پاسخ گو نیز باشد.
🔸اگر هزینه ای که سالانه صرف تحصیل رایگان یک دانشجو دکتری روزانه در ایران 🇮🇷 می شود را در کنار سوبسیدهای خورد و خوراک، خدمات رفاهی، خوابگاه و دیگر موارد مشابه در نظر بگیریم، عدد قابل توجهی به ازای هر دانشجو به دست می آید که اگر این هزینه برای تعداد محدودتری دانشجو خرج شود می تواند نه تنها هزینه تحصیل بلکه هزینه یک زندگی را فراهم آورد. این عدد می تواند در قالب کمک هزینه های تحصیلی متنوع و موضوعی، یا مشاغل دانشگاهی در اختیار دانشجویان مستعد و (نه همه دانشجویان) قرار گیرد.
🔆 در نهایت شاید به نوعی بتوان اشاره کرد که هزینه تحصیل رایگان در ایران در کنار کمک هزینه های اشاره شده، به نوعی معادل فاندهای تحصیلی در کانادا است. پولی که چرخش متفاوت آن در ایران و کانادا موجب شده است تا مثلا یک دانشجوی تحصیلات تکمیلی در کانادا تعهد کاری و حرفه ای بالاتری از خود نشان دهد. تعهدی که مدل تولید علم در این دو کشور را تحت تاثیر قرار می دهد.
⭕️ تجربیات زندگی دانشجویان ایرانی 🇮🇷 در کانادا
🖥