.......:
🌟اسلام دعوت کننده به آرامش..
📚تاریخ گذشته بشر، وجود اختلاف و خصومت بین ابنای بشر را بطور گسترده یاد می کند. علی رغم آن که نهاد انسانها از خمیرمایه وحدت، نشآت گرفته و ساخت وجودی آنها بر پایه "فطرت الهی"🌷 است، از همان روزهای نخست بین آنان اختلاف به وجود آمد. اختلاف به عنوان یک امر عارضی دائمی در بین انسانها رواج یافت و با گسترش اختلاف♻️ بین ابنای بشر، آرامش و سکوتی که لازمه یک حرکت انسانی به سمت خدا بود در هم ریخت و انسانها با توجه به زمینه های اختلاف در جهت تحمیل سلطه خود بر دیگران بر آمدند.
☝️با توجه به این مسائل، انسانها به دو گروه تقسیم شدند؛
⬅️کسانی که به اختلاف دامن زدند "مفسد"
⬅️و کسانی که در صدد رفع درست اختلافات برآمدند "مصلح" نامیده شدند.
⚠️در این جهت، از جمله مهمترین وظایف انبیاء اصلاح بین مردم و حرکت در جهت "رفع اختلاف" بود. آنچه که در اینجا اهمیت داشت حرکت برای نفی اختلاف، بر پایه نشر فرهنگ توحیدی بود، نه نفی اختلاف و ایجاد وحدتی که خود بر پایه تضاد و رقابت باشد.❌
📖از دیدگاه قرآن، حاکمیت "مفسد" هلاکت "حرث و نسل" را به دنبال خواهد داشت (بقره،204) و حاکمیت هواهای نفسانی، نه تنها هلاکت انسان را در پی خواهد داشت، بلکه کل 🌏نظام هستی را دچار اختلال خواهد کرد. (حج،71) در مقابل حکومت مفسد، حکومت انبیا و مصلحین قرار دارد. کسانی که وظیفه آنها از بین بردن فساد و زمینه های آن و ارائه اصولی برای حرکت صحیح و بی اختلاف به سمت سعادت✨ است.
طبعا اگر بناست رفع اختلافی صورت گیرد، باید بر مبنایی استوار باشد که واقعا اختلاف را از بین ببرد و تحقیقا آرامش و سلم را جایگزین کند.
👌از دیدگاه اسلام تنها "سلمی" که میتواند واقعیت داشته باشد، "تسلیم شدن در برابر خداست". این سلم تنها باید در سایه علو اسلام محقق شود.🌷
در مقابل این آرامش "واقعی"، آرامش و صلح "کاذب" نیز وجود دارد، اما آنها صرفا برای سرپوش نهادن بر اختلافات لاینحلی است که سعی می شود به دلایلی با سکوت برگزار شود. این همان صلحی است که امروزه ❌قدرتهای استکباری در پی آن هستند و از ملتها می خواهند تا منافع خود را در راه قدرتهای بزرگ فدا کرده و مخالفتی نیز نکنند، چون صلح و آرامش تهدید خواهد شد.
👥و اگر کسی چنین نکند به بر هم زدن صلح و جنگ طلبی متهم خواهد شد. هر چند در صورت لزوم، زمانی🕦 که ملاحظه کردند آرامش های سطحی هم مفید نیست، به موقع دست به تجاوز خواهند زد و آن را ابزاری برای حفظ منافع خود خواهند خواند.
🔹ادامه دارد ...
✍بـرگرفته از کتاب: "تـاریخ
سیاسی اسلام، ج1، ص453-460"،
رسول جعفریان
#تاریخ_سیاسی_اسلام ۳۰