جالب است بدانید تا اواخر قرن شانزدهم، انسان‌ها در یک بشقاب مشترک غذا میخوردند و برای اولین بار در قرن هفدهم فرانسوی ها بشقاب‌های یک‌نفره یا اصطلاحاً جداگانه را برای غذاخوردن ساختند. در همان زمان در ایران هم، پلو یا چلو یا هر غذایی را در مجمع‌های بزرگ میکشیدند که به آن « قاپ » میگفتند و بین چند نفر مشترک بود! تا زمانی که برای تقسیم عادلانه‌ی غذا بین افراد ایده‌ی « قاپ شخصی » به میان آمد. غذا را در قاپ هرکس میکشیدند و پیش روی او میگذاشتند. به همین دلیل ابتدا واژه‌ی « پیش‌قاپ » استفاده میشده‌ است که به مرور به « پیش‌قاب » به معنی ظرف پیشِ رو و بعد هم « بشقاب » تغییر نام یافته بشقاب ها از هر جنس و شکلی که باشند، در فرهنگ تمام مردم دنیا " حرف زیادی برای گفتن دارند " و امروزه دارای ارزش زیادی هستند تا جایی که در موزه ها نگهداری شده و حتی در حراج کریستیز جزو آثار هنری خرید و فروش میشوند، نه صرفاً به عنوان صنایع‌دستی. @zarrhbin